Roberta Grigute, Jenny Storlykken Sunde, Mia Teunissen, Josefine Uggedal Longva og May Irene Blanco hadde tatt på seg fotballtrøyer til støtte for Barnekreftforeningen. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

– Vi har egentlig norsktime, sier Mia Teunissen som holder en fersk softis i hånda. Elevene fra toppidrett ved Akademiet hadde fått lov til å lufte seg i fineværet.

I dag er det fotballtrøyefredag, en markering arrangert av Barnekreftforeningen til støtte for barn med kreft, vi tok en tur ut i ålesundsgatene og fant en drøss med folk i fotballtrøyer.

Årsaken til at fotballtrøyefredag blir arrangert er for å vise støtte til barn og unge med kreft og samle inn penger til livsviktig forskning. Mange barn og unge kan ikke være med på sin favorittsport på grunn av alvorlig sykdom. Noen er til behandling, mens andre sliter med senskader som en følge av den tøffe kreftbehandlingen, skriver Barnekreftforeningen på sine nettsider.

Fillip Leine, Mats Myrvoll og Kasper Pettersen hadde alle ikledd seg fotballtrøyer. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

– Vi har historietime i byen i dag, vi skal ta bilder av historiske statuer, sier Fillip Leine, Mats Myrvoll og Kasper Pettersen som hadde tatt turen fra Spjelkavik VGS. De hadde alle kledd seg i fotballtrøyer og visste godt at det var for å støtte Barnekreftforeningen, de hadde også unnet seg softis i solen.

Amalie Mork, Guro Hofseide, Eirik Good, Amalie Munkvold og Karmen Rønnestad. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

– Nesten hele klassa hadde på seg fotballtrøyer i dag, det er jo en veldig viktig sak, sier Amalie Mork.

Fotballtrøyefredagen blir feiret over hele landet, og det kryr av bilder på sosiale medier av folk som støtter det gode formålet.

Steffen Usterud med barna Åse, Hedvig og lille Aksel i Liverpooldrakter. Foto: Julie-Anne Bjørkavåg