I en pressemelding går det fram at Marius Kalvø, opprinnelig fra Giske, nylig flyttet hjem etter mange år i Bergen, hvor han jobbet i konsulentselskapet Apparat.

– Det var jobben i Kystverket som lokket meg tilbake til Sunnmøre. Kystverket bidrar til sikker seilas langs kysten vår, og jeg er glad for å få jobbe i en virksomhet som utfører et viktig samfunnsoppdrag. Samtidig fikk jeg muligheten til å jobbe med et faglig interessant område, sier Marius om sin nye jobb som utvikler og sjefsingeniør i Kystverket.

Magnus Førland Ekse kommer fra Heggedal i Asker, men gjorde ålesunder av seg for fire år siden og har bosatt seg på Ellingsøya. Han kommer fra en stilling som seniorutvikler i Tellu, et helseteknologiselskap på Lysaker, der han blant annet jobbet med digital selvrapportering av symptomer, kameratilsyn og sporing av pasienter og utstyr.

– Etter at jeg flyttet til Ålesund, ønsket jeg en lokal og trygg arbeidsgiver her i byen, der jeg kunne jobbe tett med brukere i et godt miljø, og hvor målet har en samfunnsnyttig gevinst. Alt dette fant jeg i Kystverket, sier han.

Begge er erfarne utviklere og er en del av et nystartet utviklingsteam i Kystverket.

– Dette teamet skal blant annet forenkle hverdagen til Kystverkets sluttbrukere gjennom gode, digitale tjenester som effektiviserer både kommunikasjon og søknadsprosesser. Vi er svært glade for å få Marius og Magnus med på laget og gleder oss til fortsettelsen, sier Elise Bakke, direktør for digitalisering og innovasjon i Kystverket.