Årets kulturforestilling har fått temaet «Tidløs», og siden begynnelsen av januar har alle de 250 elevene ved Skarbøvik ungdomsskole stått på for å planlegge, komme med ideer og øve inn fremføringsnumrene sine til forestillinga. I tillegg har elevene hjulpet til med scenerigging, lys- og lyd, samt laget kostymer og kulisser.

– Elevene får muligheten til å utfolde seg kreativt og vise nye sider. De samarbeider om et større fellesprosjekt som er viktig for enkeltelever, klasser og skolen som helhet, sier assisterende rektor ved Skarbøvik ungdomsskole, Yvonne Gangstad.

10A er godt i gang med sitt klassenummer og svinger seg på scenen. Foto: Skarbøvik ungdomsskole

Veldig variert

Uten å avsløre altfor mye, forteller Gangstad at et åpent tema som «Tidløs» gjør at publikum kan forvente seg veldig varierte kulturinnslag med mye forskjellig innhold.

– Alle elevene blir utfordret på hvordan de tolker begrepet. Det kan være innenfor musikk, film eller andre temaer som vi opplever som tidløse. Det er tanken bak å ha et ganske åpent tema. Jeg kan si at klassene har løst temaet på ulike måter. Noen synger, mens andre danser eller gjør andre ting. Det er bare å glede seg, sier hun.

Johan og Ahmed i 8B er driftige scenearbeidere. Foto: Skarbøvik ungdomsskole

Danser til filmscene

Hver klasse skal ha egne klassenummer på forestillinga, som vises to ganger: onsdag 15. og torsdag 16. februar. Klasse 10A har valgt å gå tilbake til 80-tallet for sitt bidrag til forestillinga.

– Vi har valgt ei scene fra en film som heter Teen Beach Movie. I den scenen danser de inne i et strandhus og reiser tilbake i tid til 80-tallet, forteller Mathea Vestre Berge og Leah Madelen Bolsø Godo.

– Hvorfor valgte dere akkurat dette som deres klassenummer?

– Vi satt oss ned for å diskutere og lagde tankekart. Etter hvert fant vi ut at den filmen var fin, og bestemte oss for å se på noen scener fra den. Vi valgte den scenen som så kulest ut. Selve filmen er fortsatt litt trendy, og derfor litt tidløs også, forklarer Mathea og Leah.

10A er godt i gang med sitt klassenummer og svinger seg på scenen. Foto: Skarbøvik ungdomsskole

Første og siste gang

Selv om Mathea og Leah nå går i 10.-klasse, blir dette deres aller første, og siste kulturforestilling ved Skarbøvik ungdomsskole. Begge jentene synes at det har vært gøy å forberede seg til forestillinga, og legger ikke skjul på at det er synd de ikke får gjøre det igjen.

– Det har vært interessant og gøy, men også litt stressende. Og det er klart at det er dumt at dette er første og siste gangen for oss, istemmer de, før de legger til at de er veldig klare til neste ukes forestilling.

– Øvingene har gått greit og vi har jobbet effektivt. Vi skal begge være med på mer enn klassenummeret, så det blir gøy. Vi gleder oss veldig, smiler Mathea og Leah.