For en fest det ble, for lagets mange supportere var kampen det perfekte vorspielet for en suveren 17.mai-feiring. At det var kaldt og surt denne ettermiddagen var det ingen som brydde seg om, spill og scoringer sørget for nok varme.

Hvem hadde forresten trodd dette? Etter flere kamper i motgangens tegn, etter sparking av hovedtrener Lars Arne Nilsen, og etter mange uker med stor misnøye fra lagets supportere var det kun et fåtall som trodde det var mulig å slå Molde. Men det var det! Nok en gang måtte moldenserne reise hjem med en viss hale mellom beina.

Det hele begynte med et sikkert og kontant straffespark, stadion-uret viste noe i overkant av 39 minutter da John Kitolano ble felt, like etter hadde Ebiye Moses brutt lagets målløse forbannelse. 1-0 og årets første scoring var en realitet. Jubelen der og da var magisk, både på kunstgresset og på tribunen var det tydelig at det var en lenge etterlengtet scoring.

Og like før pause ble det enda mere jubel. En VAR-sjekk ga klarsignal for et straffespark til Molde. Sivert Mannsverk er vanligvis sikkerhet selv, men mot keeper Sten Grytebust måtte han gi tapt.

En jevnspilt første omgang, men også ok med ledelse til AaFK. Straffespark-redningen kunne forresten ikke kommet på et bedre tidspunkt, det psykiske overtaket var dermed satt, og det fikk vi til gangs se da andre omgang startet.

Her scorer Isaac Atanga, 2-0. Foto: Srdan Mudrinic

To scoringer. En omgang hvor Isaac Atanga til de grader fikk vist seg frem, og også viste hvorfor han ble hentet til AaFK. Først et godt skudd som ble slått til corner, ett kvarter seinere hadde han signert to scoringer. 2-0 sa pang i nett-taket, mens 3-0 var en klassescoring.

Både skuddet og forseringen forbi Molde-forsvaret var av såpass kvalitet at det er lov å ha store forventninger til den kjappe unggutten inn mot de kommende kamper. Etter kampen ble han kåret til lagets beste spiller. Fortjent nok, selv om det også var flere andre gode kandidater.

At Molde fikk et trøstemål helt på tampen gjorde absolutt ingenting, årets 16.mai-kamp på Color Line stadion var definitivt AaFK og lagets supportere sin festaften.

Derfor er mitt råd i skrivende stund til hele AaFK-gjengen følgende: nyt kvelden, nyt natten, nyt nasjonaldagen, slå ut håret og vær glad. Det er dere vel unt!

Følgende spilte kampen. Sten Grytebust, Nikolai Hopland, David Fällman, Alexander Juel Andersen (ut 75. Inn Ola Martin Kolskogen), Erlend Segberg, Amidou Diop, John Kitolano, Alexander Munksgaard, Kasper Lunding (ut 68, inn Kristoffer Ødemarksbakken), Ebiye Moses (ut 86. inn Bjørn Martin Kristensen), Isaac Atanga (ut 67, inn Markus Karlsbakk).