– Jeg synes dette er skikkelig stas. Da coworken åpnet dørene fredag 1. februar 2019, fikk Ålesund sitt aller første vaskeekte «cowork». På femårsdagen står kontorfellesskapet sterkere enn noen gang, forteller gründeren.

Ane Matthisen, Katinka G. Remøy, Elisabeth Breivik, Jenny M. Ulla og Elisabeth Rundtom var svært så fornøyd med både kake og selskapet. Foto: Kåre Stig Nøstdal

Kontorfellesskapet i 3. etasje i Keiser Wilhelms gate 25 huser i dag 24 bedrifter fra nesten like mange bransjer og ca. 30 personer har arbeidsplassen sin her.

– Det betyr at her er fullt hus, og at vi har venteliste av folk som ønsker seg inn, forteller han videre.

Elisabeth Rundtom og Monica Linge Marselli var to av de som var innom. Foto: Kåre Stig Nøstdal

Noen å spise lunsj sammen med

- Det hele startet med et ønske og et behov for å ha mer folk rundt seg i hverdagen. Et sted for både arbeid, samarbeid og sosialt samvær. Et sted som føltes litt som hjemme, men hvor du likevel fikk jobben gjort. Og det skulle være i beste bysentrum, sier Frank Victor.

YOYN Cowork tilbyr leie av desk i åpent landskap eller kontor i ulike størrelser etter behov. I tillegg kan man leie både arbeidsplasser og møterom på korttid. På side egne nettsider beskrives leieavtalene som «all inclusive»

Foto: Kåre Stig Nøstdal

Ser lyst på fremtiden

- Selv om cowork-historien i Ålesund er relativt kort er det ingen tvil om at denne måten å samlokalisere seg på bare vil tilta i fremtiden. Vi har fulle hus og noen på vent, men ta gjerne kontakt hvis du er nysgjerrig. En hyggelig prat og en god kopp kaffe blir det uansett, avslutter Frank Victor Valderhaugstrand.

Kjell Godø Dyb (th.) er nok den som har vært i lokalene lengst. Allerede på 90-tallet hadde han kontor her da forsikringsselskapet Vesta holdt til på etasjen. I dag leier Norrisk Incuranse et kontor med tre plasser i coworken. Her sammen med kollega Jan Harald Jøsobakke. Foto: Kåre Stig Nøstdal
Også Alva stakk en liten tur innom for å være med på feiringa. Foto: Kåre Stig Nøstdal
Før og etterbilde. Høsten 2018 - 1. februar 2019. Foto: YOYN