Ålesund sportsdrill har igjen prestert høyt på nasjonalt nivå og kapret mange uttaksplasser til internasjonale mesterskap denne sommeren. Klubben har lang tradisjon med å være på landslaget i idretten sportsdrill, og skuffer heller ikke i år. Klubben har 17 utøvere som skal representere Norge under Freestyle EM 2023, 8 utøvere som skal stille med blant annet one baton, two baton og artistic twirl i Nations Cup, samt 2 utøvere i samme grener til VM 2023.

21 kunstverk fra kjente kunstnere

Det å gjentatte ganger prestere så høyt i en så smal og krevende idrett står det stor respekt av. Klubben ønsker nå å gi tilbake til byen sin, samtidig som de skaper blest rundt sommerens kommende mesterskap, trenere og utøvere. I den anledning har klubben inngått et samarbeid med flere kjente kunstnere og organiserer et stort kunstlotteri på Fjellstua, med til sammen 21 kunstverk som står på utstilling en uke – fra 26. mai til 3. juni.

Kunstnerne som bidrar er:

Nico Widerberg, Rino Larsen, Khåk Kunsthall, Roar Kjærnstad, Evy Bolseth Gjørsvik, Einar Magne Flø, Trudy Wiegand, Ørnulf Opdahl, Bjørg Thorhallsdottir, Gro Mukta Holter, Anne Kristin Hagesæther, Tom Erik Andersen, Elisabeth Werp, Inger Øyehaug Aarflot, Marit Geraldine Bostad, Simon Wågsholm, Karin Augusta Nogva, Espen Eiborg og Ingrid Lilja Arntzen.

I tillegg bidrar Glass & Ramme, Pigment Kunsthandel, Glasseriet Hauge og B&G Rammeverksted som lokale rammemakere.

– Utenom kunstlotteriet skal Rikke Lie holde gratiskonsert med gitarist. Utøvere fra Ålesund sportsdrill skal ha oppvisning, Sparebanken 1 SMN har giveaways og det er lagt opp til ansiktsmaling og ballongdyr for barn, forteller arrangøren.

Rikke Lie byr på gratiskonsert med gitarist som en del av underholdningen under kunstlotteriet på Fjellstua. Foto: Pressefoto

Høye målsetninger

Det er jo ikke kunstlotterier som er Ålesund Sportsdrills spesialitet, men sportsdrill på høyt nivå. I år hadde klubben høye mål om å kapre flere plasser på landslaget, og målene ble nådd! Første mesterskapet klubben skal delta på i sommer er EM 2023, som finner sted i Frankrike andre uken i juli. Klubben reiser med 17 utøvere og to klubbtrenere, samt Kristina Nøstdahl Haugsbø som vil være en del av landslagsledelsen.

– Vi har 4 utøvere som skal konkurrere individuelt, derav 3 juniorer og Amalie Skeide Sandvik i seniorklassen. Vi er også så heldig å kunne smykke oss med et junior par, en junior tropp og sist men ikke minst vår artistiske gruppe på landslaget, som er et stort satsingsprosjekt i vår klubb, sier Kristina Nøstdahl Haugsbø.

Ålesund sportsdrill har tidligere hatt stor suksess i grenen artistisk gruppe. Klubben har samlet ett internasjonalt gull (EC 2018) og to bronser (EM 2019 og EC 2022), og håper selvfølgelig også på en pallplassering under årets EM 2023.

– Vi har satset stort på gruppen vår i år, og inngått et samarbeid med Askøy Turn og Sportsdrillklubb. Vi har da fått samlet en dyktig og dedikert gjeng med utøvere, og håper med dette at vi kan prestere høyt i EM i år, sier en stolt Kristina Nøstdahl Haugsbø.

– Vi håper også at juniorene våre gjør en god figur på landslaget og at Amalie Skeide Sandvik når målet sitt om å kalle seg en topp 10 utøver i Europa etter EM, avslutter hun.

Ålesund sportsdrill har høye mål for 2023. Foto: Ålesund sportsdrill