Hva er det kjekkeste med jobben som pubvert?

At jeg treffer alle mulige slags mennesker. Jeg har jobba med dette siden 1997 – siden 2005 på Smutthullet – og trives veldig godt. Smutthullet er og skal være en plass for alle, og det er viktig for meg.

Hva er du mest opptatt av nå?

Smuttivalen. Det har vært mye å få på plass, men nå har jeg fått samla trådene, og det er bare å glede seg til tre dager med fire helt forskjellige gratiskonserter. Ellers har jeg nettopp fått meg valp, og den krever mye oppmerksomhet.

Hva bruker du fritida di på?

For tida er det mest valpen. Ellers trives jeg i fjellet, men det har vært lite tid til fjellturer etter at pandemien var over. Det har vært fryktelig mye arbeid med å få alt opp og gå igjen, men det var en fantastisk bra sommer, så det ser veldig lovende ut framover.

Hva er den største kulturelle opplevelsen din?

Alle turene til Anfield! Det har blitt i alle fall 20 etter hvert. Og så Deep Purple-konserten her i Ålesund nå på søndag – det var stort!

Hvilken bok ligger på nattbordet?

Der ligger ikke noen bok, men en Ipad, som jeg bruker mye til å høre på podkaster. Det går mest i podkaster om Fantasy Premier League og andre fotball-tema. Vi har en egen Fantasy-liga her på Smutthullet, og der ligger jeg for tida på andre-/tredjeplass. Vanligvis har jeg vært helt midt på treet, fordi jeg har spilt mer med hjertet enn med hodet … Men nå har jeg solgt alle Liverpool-spillerne!

Favorittmusikk?

70-tallsrock som Deep Purple, Thin Lizzy og Rainbow.

Hva ser du på TV og strømmetjenester?

Jeg har litt dårlig samvittighet for at jeg sitter og ser på «71 grader nord» når jeg egentlig burde vært ute selv … Ellers blir det litt true crime og dokumentarer. Jeg begynte nylig på den nye true crime-serien Dahmer på Netflix, om en massemorder og kannibal, men den ble litt for mørk for meg.

Favorittmat?

Italiensk pasta og tradisjonell, norsk sjømat.

Hvilken app ville du ikke klart deg uten?

TV2-sporten. Der holder jeg meg oppdatert på de siste fotballresultata. Forstår ikke hvordan jeg klarte meg uten før …

Hva er den viktigste politiske saken for deg?

Det er ikke noe jeg er spesielt opptatt av nå for tida, men generelt bryr jeg meg om lokalpolitikk og at det skjer ting her i nærområdet vårt.

Er du fornøyd med kollektivtilbudet der du bor?

Tilbudet er sikkert bra, men jeg bruker det ikke. Jeg har to minutter å gå til jobb.

Hva er du mest fornøyd med på hjemplassen din?

Nærheta til naturen – fjellene og sjøen. Og at Ålesund har blitt en levende by de siste åra. Jeg husker jo hvordan det var før, da ingenting skjedde og ingen kom hit til byen. Momentium har betydd utrolig mye for Ålesund og har vært veldig viktig for å få aktivitet igjen i sentrum.

Hva gjør du om ti år?

Forhåpentlig er jeg på et varmere sted, men mest sannsynlig er jeg fortsatt her på Smutthullet. Og det er greit, for her trives jeg godt.

Hva ville du ha gjort om du fikk ti millioner kroner?

Reist til et varmere sted … Da hadde jeg vært i Ålesund på sommerstid og i varmen om vinteren. Og så hadde jeg reist mye mer.

Hva er den beste oppfinnelsen gjennom tidene?

Flyet! Det har gjort verden tilgjengelig for oss.

Hva er ditt favorittreisemål?

Utenom Anfield må det bli Thailand. Jeg liker varmen, folket, maten … Thailand er rett og slett et fantastisk land!

Hva kunne du tenke deg å lære?

Å spille gitar! Jeg har prøvd, men jeg har pølsefingre og er ikke særlig musikalsk – selv om jeg er veldig interessert i musikk.

Hva er det mest unødvendige du eier?

Det tror jeg må være sykkelen. Den har jeg hatt i ti år, men har ikke brukt den mer enn en gang eller to. Jeg er glad i å bruke beina!

Hva gjør du for miljøet?

Jeg gjør vel som folk flest: resirkulerer og panter. Og så går jeg til jobb …

Hva er meninga med livet?

Det må være å reise rundt og oppleve verden. Og å være sammen med familien.

Foto: Kenneth Kamp