– Det som er nytt i år er at det som var en messe, er utviklet til en fullverdig arena for fiskerinæringen, med debatter og konferanse over tre dager. Vi har som mål å bidra til å være en tidsaktuell arena, og kanskje BlueFish Expo kan danne grunnlaget for fiskerinæringens svar på Arendalsuka, sier daglig leder Geir Østensen i BlueFish Expo.

Aktuelle debatter

Etter at fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran åpner årets BlueFish Expo følger to svært aktuelle debatter ledet av Pål Bakke. Den ene handler om en omstridt grunnrenteskatt for fiskerinæringen, der et politisk panel møter næringsaktører til diskusjon. Deretter skiftes det til et nytt tema der kvotemelding 2.0 står på dagsorden. – Det øvrige programmet er fylt med gode innlegg som aktørene i næringen selv har ønsket, samt at vi torsdag formiddag har en egen sekvens for studenter og elever - fremtidens aktører i næringen, sier Østensen.

På BlueFish Expo vi det være utstillere og besøkende fra inn- og utland. Seks nasjoner er representert på utstillersiden, der blant annet en stor, dansk paviljong blir å finne blant alle utstillerne. Totalt ventes det over 100 utstillere som møter beslutningstagere fra fiskerinæringen. – Når vi nå kompletterer dette med aktuelle temaer i egen konferansesal i hallen, er vi en intim og komplett arena for næringen i fiskerihovedstaden Ålesund, sier John Breivik som er styreleder i BlueFish Expo.