Liv Tuva var til stede i hovedstaden 2. november for å delta på utdelingen, der Rema 1000 Digernes var blant de utvalgte finalistene som kjempet om den gjeve tittelen.

– Selv om vi hadde håpet på førsteplass, er vi svært stolte av å kapre andreplassen, sier Liv.

Finalen fant sted på Hotell Bristol i Oslo på «ostens dag».

– Det var enn utrolig spennende kveld med en nydelig komponert meny basert på flere av konkurransens norske oster, forteller Liv.

Den årlige matglede-kåringen arrangeres av Tine i samarbeid med bransjebladet Dagligvarehandel, og går til butikker og bedrifter som fremmer smaksopplevelse og matglede.

De heldige vinneren fikk som premie en tur til Bocuse d’Or Europe, som skal arrangeres i Trondheim i mars neste år. Her skal kokker fra 20 land konkurrere om å bli best.

Liv sammen med vinner av førstepremien Birte fra Rema 1000 Skogen. Foto: privat

Rema på topp

Rema 1000-kjeden hadde en ekstra grunn til å juble, da hele tre av deres butikker markerte seg som vinnere. Rema 1000 Skogen stakk av med første plass og Rema 1000 Iseveien sikret seg tredjeplassen.

– Det har aldri skjedd før at tre i same kjede kom på pallen. Det er en stor prestasjon for Rema 1000-kjeden som viser kjedens styrke og understreker at matglede og kvalitet er viktige verdier hos oss, sier Liv Tuva stolt.

Liv Tuva sammen med avdelingsleder fersk, Henriette Lunheim Assestrand. Foto: privat

Liv har lang erfaring i dagligvarebransjen og har vært en del av Rema-kjeden siden 2013.

– Jeg har også tidligere havnet på andreplass i matglede-konkurransen, da jobbet jeg som kjøpmann hos Rema 1000 i Breivika, legger hun.