Låven ble bygget i 1941, to år etter at hovedhuset var ferdig. Med hønsehus , grisefjøs og utedo nede , høystålet og lagring oppe , et typisk småbruk for den tida.

Anette og Svenn Robert Vadseth kjøpte eiendommen i 2001 og gikk umiddelbart i gang med restaurering av hovedhuset. Låven ble da mest brukt til lagring ,men de hadde innflytningsfesten der på høsten samme året.

Anette og Svenn Robert Vadseth Foto: privat

Gikk i gang med låven

– Etter noen år, da huset var ferdig, begynte vi så smått med å lage til på låven. Først ble taket byttet og isolert, så fikk den ny kledning og isolerte vegger. Værveggen var kledd med bølgeblikk, og under var det så mye råte at kun bære- jelkene fikk stå igjen. Resten måtte bygges på nytt, forteller Svenn Robert.

Foto: privat
Foto: privat

Konfirmasjon

– Da det var gjort begynte det å nærme seg vår første konfirmasjon, så da ble den kledd innvendig med grov kledning på veggene og panel i taket. Deretter fikk den nytt gulv. Vi har prøvd å beholdt en litt røff stil med grov kledning og synlige bjelker, forklarer han.

Har tatt tid

Svenn Robert jobber turnus i Nordsjøen med to uker på, og fire uker fri. Mye av fritida har gått med til låve-prosjektet.

– Jeg kjøpte min første hammer da vi tok over eiendommen og siden har den stort sett lagt stille to uker i slengen, når jeg har vært ute, forteller han.

Anette jobber i hjemmesykepleien, og de har to jenter som studerer i Bergen og Oslo, og en gutt som fortsatt bor hjemme.

Foto: privat

Innredet kjeller

Når de var ferdig oppe begynte de med kjelleren. Der installerte de et lite kjøkken der høystålet var tidligere. En bar i det gamle grisefjøset, og i hønsehuset er det gang , toalett og en dusj.

– Ute så har vi laget litt uteplasser rundt låven med en vedfyrt pizzaovn/grill sammen med et stort steinbord. Pynt og innredning er en mix av nytt og gammalt som vi har samla opp gjennom åra, forteller Anette.

Foto: privat

De har blant annet ei lampe som kommer fra Løvenvold kino.

– Den ble berga i siste liten, tidlig på 1970 -tallet, da de hadde ei ombygging der, forteller de.

– Det har kostet både tid og penger å lage til låven, men den har blitt flittig brukt opp gjennom åra til alt fra dåp til bryllup. Og ungdommen i huset har brukt den til både lan og feiringer. Nå har vi en låve som blir brukt, og ikke bare står der til nedfalls, full av gammelt skrot. Huset vårt er ikke av det største slaget så da er det greit å ha låven hvor vi har godt med plass når vi vil samle en gjeng enten det er julebord eller dans, smiler de fornøyd på «småbruket» i Eidsvika.

Foto: privat
Foto: privat
Foto: privat