– Disse to selskapene viser at norske løsninger og virksomheter er konkurransedyktige på høyeste nivå, sier Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

EIC Akselerator (European Innovation Council Accelerator) er en finansieringsordning i EU der små og mellomstore bedrifter kan søke om tilskudd på inntil 2,5 millioner euro og egenkapital på inntil 15 millioner euro. Finansieringen går til banebrytende innovasjoner med stort potensial for internasjonal vekst og betydelig positiv effekt på miljø og samfunn.

Av de 1083 selskapene som søkte støtte, var 40 norske. Elleve kom til intervju, og to fikk støtte.

Ocean Visuals

Ocean Visuals er et teknologiselskap basert i Ålesund, som utvikler og leverer sensorsystem for å samle og lagre data om oljelekkasjer i havet i sanntid. Sensorene blir montert på offshore-båter, ferger, oljerigger og bøyer, eller på droner, helikopter og overvåkingsfly.

– Vi bygger kostbare sensorsystem basert på laserteknologi. Tilskuddet fra EIC Accelerator vil gjøre det enklere for oss å skaffe komponenter til serier av sensorer, slik at vi kan seriebygge sensorer med lavere kostnad, sier Christian Testman, administrerende direktør i Ocean Visuals. Selskapet får 2,2 millioner euro frå EIC Accelerator og tilbud om inntil 6,2 millioner euro i matching om selskapet senere henter inn kapital.

Denne skaper data om hva slags olje som er funnet i vannet, helt ned på molekylnivå. Foto: Ocean Visuals