Tidligere i år ble det klart at ølkjeden Gulating Gruppen AS, der den egeneide utsalgsbutikken på Moa var franchisetaker, hadde meldt oppbud og slått seg selv konkurs. Det førte til noe usikkerhet rundt videre drift av butikkene i landet, inkludert her i Ålesund, selv om butikkene kjørte på inntil nærmere avklaring.

Noen uker senere kom beskjeden om at Berentsens Brygghus og Beerski Import hadde kjøpt boet, og ville drive videre som franchisegiver til butikkene. Tross nye eiere og åpen butikk som normalt, var det mange kunder som hadde fått med seg at Gulating Gruppen hadde gått konkurs, og trodde butikken på Moa skulle legges ned. Og fortsatt har mange vært av den oppfatning at Gulating Ølutsalg var ute av drift, noe som ikke er tilfellet.

– Vi har ikke lagt ned og drifta går som normalt. Det har vært noen små endringer, men ellers er det akkurat likt som før, bekrefter butikksjef på Gulating Ølutsalg på Amfi Moa, Henrik Hagen Devold.

Og siden Berentsens Brygghus og Beerski Import tok over, har alt gått fint for butikken på Moa.

– Det har gått ganske greit. Det har vært litt nedgang slik som i resten av verden, men ut ifra det vi regnet med, så har alt gått veldig bra, opplyser Devold.