– Offensivt leverer vi voldsomt, og defensivt er vi steinsolide. Vi har null målsjanser imot, ikke engang en halvsjanse. Vi er skikkelig godt strukturert defensivt og dødelige offensivt, sier AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo.

I kampen mot Grei var det tre spillere som tegnet seg på scoringslista to ganger. En av dem var Nora Harnes Håheim, som denne sesongen har fått en friere rolle på topp i tospann med Karna Solskjær. Det er en rolle hun stortrives i.

– Jeg har en fri rolle der jeg får bevege meg fritt og inn i rom som passer meg. Jeg stortrives og føler at jeg har funnet en rolle hvor jeg får prestert mest mulig, sier Harnes Håheim.

Tomålsscoreren ble også kåret til banens beste spiller.

– Det var artig. Jeg føler at jeg har fått en god start på sesongen, og at det har løsnet skikkelig. Det var mange som var gode i dag, men deilig å få den, smiler angrepsspilleren fra Harøya.

Nora Harnes Håheim scorte to mål og ble kåret til banens beste spiller. Foto: Kristian Moe

Seksmålsseieren betyr at AaFK Fortuna er det mestscorende laget i 1. divisjon med 17 mål etter fem spilte kamper. Likevel var det lagets prestasjon defensivt som gledet trener Frode Fagermo aller mest.

– Jeg er mest fornøyd med at vi er så utrolige dyktige og rydde defensivt. Som lag er vi utrolig gode bakover og det er det som gleder meg mest. Når man sender så mange i angrep som vi gjør, kan man fort ende opp i noen ubehagelige ubalanser, men det gjør vi aldri i dag. Det gleder meg enormt, sier han.

Kjørte på fra start

På egen hjemmebane ble det tidlig klart at AaFK Fortuna ønsket å fortsette seiersrekka. Hjemmelaget tok tak i kampen, styrte tempoet og hadde et klart overtak mot nyopprykkede Grei.

Etter flere gode angrep som blant annet resulterte i et tverrliggertreff, skulle vertene få hull på byllen etter 17 minutter. Guro Hammer Røn kom seg fri langs høyre og slo inn foran mål. Ballen fant til slutt veien til Nora Harnes Håheim som banket AaFK Fortuna i ledelsen.

Dominansen fortsatte også etter ledermålet. Grei slet med å komme til sjanser, men det gjorde ikke AaFK Fortuna, som rullet opp angrep etter angrep.

Uttellingen uteble inntil det var spilt 34 minutter. Målscorer Håheim tredde gjennom spissmakker Karna Solskjær som gjorde ingen feil alene med Grei-keeper Amalie Kragset, og plasserte enkelt inn 2–0 - et resultat som stod seg til pause - selv om det kunne vært enda styggere for gjestene fra Oslo.

Angrepsrekka strålte

Det skulle heller ikke bli lettere for Grei etter pause. AaFK Fortuna kjørte på videre og la på til 3–0 tidlig i andre omgang - nok en gang ved Nora Harnes Håheim.

Like før timen ble Karna Solskjær også tomålsscorer, og det stod 4–0 til hjemmelaget. Kampen var dermed ganske avgjort og AaFK Fortuna kunne kontrollere siste halvtimen.

Grei tok mer over banespillet, men skapte null og niks mot et defensivt solid og godt strukturert hjemmelag.

Angrepsrekka til AaFK Fortuna bestående av Guro Hammer Røn (t.v.), Nora Harnes Håheim (i midten) og Karna Solskjær (t.h.) strålte i 6–0-seieren over Grei. Alle tre tegnet seg på scoringslista to ganger. Foto: Kristian Moe

Men AaFK Fortuna ga seg ikke med 4–0. Den slagkraftige angrepsrekka var nok en gang i storslag, og etter 79 minutter meldte Guro Hammer Røn seg på scoringsfesten ved å sette inn 5–0 forbi Greis sisteskanse.

På overtid satte Røn kronen på mesterverket og fastsatte sluttresultatet til 6–0. Dermed nok en trepoenger til AaFK Fortuna, som nå står med fire strake seiere etter tapet i serieåpningen mot Kolbotn. 12 poeng etter fem spilte kamper betyr 2.-plass på tabellen, ett poeng bak TIL 2020.