Damene Først ble starta opp for 10 år siden med mål om å motivere både kvinner og menn til å ta det neste steget enten opp i karrierestigen, eller ut i egen virksomhet. Konferansen ønsker å inspirere til positiv endring, blant annet gjennom inspirerende og spennende foredragsholdere. Siden oppstarten har Damene Først blitt en viktig møteplass i regionen.

– Det er et helt fantastisk arrangement. Dette er en plass der kvinner kan komme og føle seg hjemme og heie på hverandre. Det synes jeg er veldig positivt. Det er kjempegøy å være her, sier Kristine Mjelde Solevåg i Converto, som deltok på konferansen for første gang.

– Det finnes mange konferanser, men denne oppfordrer spesielt kvinner til å komme for å mingle, bygge nettverk, heie på hverandre og la seg inspirere av hverandre. Det er veldig bra, legger Mjelde Solevåg til.

Det var mye mingling og nettverksbygging under den årlige næringslivskonferansen Damene Først. Foto: Kristian Moe

Programmet

På programmet for årets konferanse, var det nok en gang fullspekket med interessante foredrag fra inspirerende kvinner. Stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland og leder for utvikling og strategi i Momentium, Kathrine Synnes Finnskog var blant foredragsholderne på programmet. I tillegg fikk deltakerne høre fra AI-ekspert Inga Strümke, prosjektleder for Globale Sandefjord, Faten Lubani, gründerne Lin Strømsheim og Pernille Wille Våge, samt daglig leder i tankesmien Civita, Kristin Clemet. Årets konferansier var marketing & brand specialist i Strawberry, Christina Frøysa Tønseth.

250 kvinner var samlet på Scandic Parken for konferansen Damene Først. Foto: Kristian Moe