Etter å ha misset topp fire sluttspillet med ett fattig poeng, gikk det verre for Kolbotn i nedrykkssluttspillet. Laget fra Sofiemyr sanket bare fem poeng på de sju sluttspillkampene, og endte opp med å rykke ned. Kommende sesong må Kolbotn derfor anses som én av opprykksrivalene til AaFK Fortuna.

– Det er tøft, men også artig å få en slik pangåpning. Litt spesielt med Kolbotn i første runde siden de kanskje er forhåndsfavoritter til opprykk, men det gir oss også en unik mulighet til å sette skapet på plass, sier AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo.

De påfølgende kampene blir heller ikke enkle for AaFK Fortuna. Etter serieåpningen mot Kolbotn venter en bortekamp mot Klepp på Jæren. I tredje serierunde får tangotrøyene besøk av en annen opprykkskandidat, Øvrevoll Hosle. Deretter blir det en tur til marerittbanen AKA Arena for å møte Hønefoss.

– Det er en ganske «voksen» åpning for oss. Men vi er ett av lagene som skal kjempe om opprykk, og da spiller det ingen rolle når vi møter hvem. Egentlig synes jeg oppsettet var ganske kult, men vi må være på tå hev fra starten av, påpeker Fagermo.

AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo er klare på at laget hans må være på tå hev fra start av denne sesongen. Foto: Kristian Moe

Sluttspillet består

I Toppserien har det blitt bestemt at fjorårets kontroversielle sluttspill avvikles i 2023, men i 1. divisjon blir det sluttspill også denne sesongen, med en litt annen vri. Som i fjor skal det spilles 18 kamper i grunnspillet. Deretter deles serien i to, der lagene tar med seg poengene fra grunnserien til sluttspillet. Opprykkssluttspillet består av de fire beste lagene etter grunnspillet, og nedrykkssluttspillet av de resterende seks lagene. I topp fire-sluttspillet spilles det hjemme og borte mot alle lag, mens i nedrykksluttspillet spilles det enkeltkamper.

Vinneren av topp fire-sluttspillet rykker opp til Toppserien, mens 2.-plassen skal spille kvalifisering over to kamper mot laget som havner på 9.-plass i Toppserien. De to nederste lagene i nedrykksluttspillet rykker ned til 2. divisjon.

– Det kunne gjerne vært flere kamper, men det er ikke så lett å gjøre noe med. Denne formen for sluttspill er helt kurant. Det er eksempler der sluttspillet er drepende, men dersom man er i topp fire, som er vårt mål, er høsten knallinteressant, mener Frode Fagermo.

Hele terminlista til 1. divisjon finner du her.