Mesterskapet hadde deltakere fra hele landet og er akkreditert av World Karate Federation (WKF), som er ansvarlige for karate som olympisk idrett.

Michelle Gjerde (14 år) fra Tomrefjord leverte glimrende og ble norgesmester i Kata (mønster) i klassen kadett 14-15 år. I tillegg tok hun bronse i kumite (kamp) i klassen kadett 14-15 år +61 kg.

– Michelle har trent målrettet i mange år og har en treningsvilje som er helt unik. At hun nå får disse fantastiske resultatene, er helt fortjent. Hun kan nå så langt hun vil, sier instruktør Gjermund Kvernmo Langset.

I tillegg deltok Sebastian Hustad (16 år) fra Emblem i kumite. Han kjempet hardt og tok en sterk 4. plass i klassen junior 16-17 år -68kg i sitt første NM.

Hovedinstruktør i Møre Karateklubb, Gjermund Kvernmo Langset, deltok også i både kata og kumite i senior +18 år. Han tok en sterk sølvmedalje i kata og fulgte opp med samme resultat i kumite.

I finalen kumite i klassen +84kg møtte han tidligere treningskamerat og felles Tomrefjording Andreas Suoranta som bor og trener i Stavanger. I en hard og tett kamp ledet Langset til det gjensto 30 sekunder, men en rutinert Suoranta klarte å ta ledelsen mot slutten og kunne reise hjem med sitt første individuelle NM-gull i karate.

– Klubben er veldig stolte over resultatene. Det viser at vi gjør ting riktig og at hardt arbeid lønner seg. Nå skal vi hjem å trene hardt mot gradering før jul og nye mesterskap på nyåret, avslutter Gjermund Kvernmo Langset.

Møre Karateklubb er den største karateklubben i Midt-Norge, og har egne lokaler på Vestnes og i Ålesund sentrum. De trener karate i stilarten Goju Kai og har medlemmer fra 8-50 år.