Det eneste synlige tegnet som står igjen fra da dette bare var en byggeplass, er en enslig lyktestolpe som står der på svai, tredd ned i en betongsåle. Ensom står den der på hjørnet ved Keiseren pub, lys om kvelden - høy og mørk på dagtid.

Til glede og irritasjon

Det er helt sikkert mange som setter pris på stolpen. Kanskje ikke på selve stolpen, men i alle fall på lyset fra den. Ikke minst på nattestid, dersom man med litt nedsatt konsentrasjonsevne skal bevege seg ved, og rundt dette gatehjørnet.

Men på dagtid vekker den irritasjon. Ikke nødvendigvis fordi den er så veldig i veien, og kanskje er det heller ikke selve stolpen det er så mye galt med. Det er nok rett og slett det faktum at noen, altså et eller annet menneske, en etat eller en organisasjon, for lengst burde ha erstattet denne med en penere og mer permanent løsning?

Stolpen sett fra luften Foto: Kåre Stig Nøstdal

Mange henvendelser

Vi har mottatt en rekke tips og henvendelser om at vi burde skrive om stolpen - og her kommer historien:

Vi begynte å undersøke litt, og det ble tidlig klart at det ikke er byggherrens ansvar. Det kunne vært Mørenett som var ansvarlig, men det viste seg også å være feil adresse. Hos Ålesund kommune ble de svært glade for å bli gjort oppmerksom på stolpen. For Ålesund kommune har nemlig satt bort drift av gatebelysning til Eviny Solutions.

De ansvarlige

Der får vi opplyst at de nok er ansvarlig for stolpen, og at den står som den gjør. Og ikke nok med det: Avdelingsleder for elektro Møre i Eviny Solutions, Kenneth Langvatn, lover å ta tak i saken og komme tilbake med en løsning i løpet av relativt kort tid. Så får vi se da.

Saken vil i alle fall bli oppdatert så snart noe skjer.