Rammeavtalen som ålesundsselskapet Anda-Olsen har inngått med Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har en verdi på over fem millioner kroner.

– Batteriløsningene fra Anda-Olsen skal brukes til systemer for fjellskredovervåking. Dette gjelder både utskifting av eksisterende anlegg og nye installasjoner. Å bli valgt som leverandør av NVE, er en stor ære for oss. Dette anerkjenner ikke bare våre solide produkter, men også den omfattende kunnskapen vi har, sier en stolt Øyvind Strømsheim, salgsleder i Anda-Olsen, i ei pressemelding.

Leveransen inneholder blant annet autonome batteriløsninger, batteripakker, solcelleregulatorer, ladere og invertere.

NVE har ansvaret for å bedre samfunnets evne til å håndtere flom- og skredfare, mens NVE-SVFJE (Skred og vassdrag, teknisk fjellskredovervåking) har ansvaret for den tekniske overvåkinga av store fjellskred. Avtalen som Anda-Olsen nå har inngått med NVE om batteriløsninger, er et ledd i dette ansvaret.

Anda-Olsen har siden 1959 utvikla strømforsyninger designa for utfordrende forhold. De leverer i dag produkter til en rekke ulike markeder verden over, går det fram av pressemeldinga.