Torsdag forrige uke hadde det nye koret som ble startet av Sandra Helsem og Julia-Anne Bjørkavåg sin første øving på Spjelkavik ungdomsskole.

– Det er så kjekt å endelig være i gang. Vi er rundt 90 damer i koret, men i dag var det mange som ikke kunne komme på grunn av mange juleavslutninger og andre juleaktiviteter, forteller Sandra.

Selv om mange ikke hadde anledning til å komme akkurat denne torsdagen, var det likevel rundt 50 personer som møtte opp til første øving. De startet møte med å velge styre til koret og diskuterte også hva koret skulle hete.

– Til nå har vi bare kalt oss for «Det Koret» og vi har fått tilbakemeldinger på at det er mange som liker navnet og synes vi skal beholde det. Men siden det er en del som ikke er her i dag bestemte vi oss for å ha en avstemning på nett, sier Sandra.

Nestleder i koret Julie-Anne Bjørkavåg (t.v.) sammen med dirigent Mathias Tvedten og styreleder Sandra Helsem. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

– Vi har fått oss dirigent

–Dirigent for koret er Mathias Tvedten. Han er 35 år og kommer fra Larvik, men har bodd i Møre og Romsdal i sju år, fem av dem i Ålesund.

– Veldig hyggelig å bli spurt og jeg er veldig spent på å bli kjent gjengen. Det er ekstra spennende når det er mange som ikke kjenner hverandre, sier Mathias.

Mathias er utdannet musikklærer med sang som hovedinstrument og har dirigert flere kor tidligere. Han jobber med Svai Sauna og som utøvende sanger, og nå dirigent.

– Nå er det en liten stund siden jeg har gjort dette så jeg er litt rusten, men jeg tenker at vi skal finne veien sammen og jeg gleder meg, sier han.

– Da er det ekstra kjekt at du har tatt på deg Ålesunds største kor, skyter Sandra inn, til rungende latter fra salen.

– Jeg tror i alle fall at dette blir Ålesunds største kor, legger hun til med et smil.

Stemmingen er god og han blir ønsket velkommen med en stor applaus fra koret.

Det nye styret i det nye koret: fra venstre: Mathias Tvedten, Marte H. Kjelstadli, Anette Åsaune, Julie-Anne Bjørkavåg, Trude Pedersen, Lise Furnes Chandrapaul, Sandra Helsem. Foto: Anne Solveig Berge Trandal
Ingrid Rieve Kristiansen er en av koristene i det nye koret. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Lave skuldre

Ingrid Rieve Kristiansen er en av kvinnene som skal være med i koret. Hun er 33 år og kommer fra Ålesund.

– Jeg sang i barnekor da jeg var veldig liten, og det synes jeg var kjempegøy, sier hun.

Nå gleder hun seg skikkelig til å være med i det nye koret.

– Jeg liker ideen om at det er lave skuldre, si skal nyte musikk sammen og samtidig ha det kjekt. Så er det veldig stas å bli kjent med så mange nye folk, avslutter hun.

Naomi Maria Li gldere seg til å synge sammen med dennne fine gjengen. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

– Jeg elsker å synge

Naomi Maria Li skal også være med i koret. Hun er 32 år kommer fra England, men flyttet til Ålesund for noen år siden.

– Jeg elsker å synge og når man flytter til et nytt land er dette en fin måte å møte nye venner og bli kjekt med flere, forteller hun.

Naomi sang i kirkekor når hun var liten og har en bachelor i sang og drama fra England.

– Dette blir også en fin plass å møte andre med barn i samme alder og skape et nettverk, avslutter hun.

Koret synger de første sangene sammen som kor og flinke er de også. Foto: Anne Solveig Berge Trandal