– Det som ha vært en økende trend innen borddekking er små-vaser med snittblomster. Dette ser vi både i konfirmasjoner og i bryllup, sier Elisabeth.

– Til konfirmasjoner er jentene mer bevisst på pynte og har gjerne en mening om hvordan de vil ha det. De kan gjerne blande tørket strå med levende blomster, forteller hun.

– Blad fra Nelliker er et godt alternativ til å strø som pynte på bordet. De fleste bruker roseblad men nelliker gir et litt annet inntrykk og er veldig dekorative. Kronbladene kan også brukes som pynt på kake. Det også viktig å ta hensyn til dybden i bordet. Velg pynt i forskjellig høyder og teksturer for å skape et mer helhetlig uttrykk, sier Elisabeth.

Blad fra Nelliker er et godt alternativ til å bruke som pynte på bordet. De gir et litt annet inntrykk enn roseblad og er så dekorative. kronebladene kan også brukes som pynt på kake. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Stilen på borddekking og pynt til festlige tilstelninger har blitt mer modig og leken. Det skal gjerne se litt tilfeldig ut, men samtidig være godt gjennomtenkt. Dette ser man også i brudebuketter. Nå velger flere en litt lettere og mer leken bukett, og det blir mindre dråpeformede buketter. Likevel er det fremdeles bruder som ønsker den mer tradisjonelle buketten.

Blått til konfirmasjonen

Om du ønsker blått tema som farge til konfirmasjonen, er det fint å la blåfargen komme på servietter, lys og annen pynt.

– Tenk deg godt om før du velger blomster som har blitt farget blå. De ser veldig kunstige ut og tar seg sjelden godt ut på bilder. For husk: dette er en dag det blir tatt mye bilder, påpeker hun.

– Om du absolutt vil ha blå blomster hadde jeg valgt blå hortensia eller blå delfinium, de er veldig fine, sier Elisabeth

Sommerfugl-ranunkel er fine å pynte bordet med. Alene i små vaser eller i bukett. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Annerledes blomsterpynt

– Vi har også en økning av kunder som bestiller blomsterkranser og blomsterarmebånd, spesielt til sommerfester. Det ikke alle vet er at det finnes flere muligheter i Ålesund for å leie vaser, lysestaker og annen pynt til bordet. Dette er et godt alternativ til å sitte igjen med for eksempel 30 vaser som du ikke får brukt så ofte, avslutter Elisabeth Heiervang Eikrem.