Nytt i Uka har eksistert i 40 år som ei ukeavis på papir og har takket være gode annonsører og trofaste lesere overlevd så godt som alle andre reklamefinansierte papiraviser i Norge. Men verden rundt oss endres, og nå går det fort – fryktelig fort. Derfor lanserte vi for et drøyt år siden AESby.no, ei lokal dagsavis for Ålesund på nett.

Selv om også vi nå fikk ei egen nettavis, der vi kan formidle dagsferske nyheter fra Ålesund og omland, var det svært viktig for oss å fortsette å lage ei minst like god papiravis. Det tror jeg vi har lykkes med, vi får i alle fall stadig tilbakemeldinger på det. Og det har vi tenkt å fortsette med.

Nettaviser har kommet for å bli

Men å lansere ei egen nettavis har selvsagt ikke vært helt uten utfordringer: Samtidig som vi skal levere ei relevant, god og lesverdig papiravis en gang i uka, skal vi i også formidle ferske nyheter 24/7 på AESby.no.

Selv om vi hele veien har klart å finne smartere måter å jobbe på, har dette vært krevende. For samtidig som arbeidsmengden har økt betraktelig, har prisen på innsatsfaktorene for å lage avis skutt i været. Vi har, som alle andre, den siste tiden opplevd en betydelig og urovekkende økning i kostnadene våre, større enn det vi kan klare å hente inn igjen på annonsevolum eller gjennom økte priser. Dette innebærer at vi ikke uten videre bare kan ansette flere folk, vi må tenke nytt.

En hel bransje i endring

Selv om spørsmålet knyttet til papiravisas plass i en stadig mer digital verden på ingen måte er en ny problemstilling, har dette spørsmålet blitt ytterligere aktualisert i hele bransjen – og særlig det siste året. Store deler av Avis-Norge sitter nå med det samme spørsmålet: Hvordan skal vi klare å lage enda bedre avis samtidig som de økonomiske rammebetingelsene forverres? Mye tyder på at mange vil komme opp med det samme svaret: Økt digital fokus og reduksjon i frekvensen på papiravisa.

Nytt i Uka hver uke - men

Fra nyttår vil Nytt i Uka kun komme ut i postkassa di på papir hver andre uke. Første avis etter nyttår kommer 10. januar. Vi vil likevel fortsette å komme med ei helt fersk Nytt i Uka en gang i uka. Vi vil være der hver onsdag morgen kl. 07.00, tilnærmet slik du kjenner oss fra før. Det vil være den samme avisa, med det samme aktualitetsstoffet, presentert på samme måte, laget av de samme folka – men: Som e-avis hver uke, tilpasset en optimal leseopplevelse på mobil, nettbrett og PC.

E-avis populært på Sunnmøre

Vi vet at mange foretrekker å lese oss på papir. Det synes vi selvsagt er stas. Men vi vet også at mange av avisene rundt oss har gode erfaringer med e-avisene sine. Vi ønsker å være en del av mediemangfoldet på Sunnmøre i mange år fremover. Skal vi det, MÅ også vi omstille og ha et enda større digitalt fokus. Sånn er det bare.

Vær med oss videre

For å lese e-avisa, må du være abonnent på AESby.no. Vi håper at mange nok er så glade i Nytt i Uka at de likevel ønsker å være med oss videre hver uke. I så fall vil du, i tillegg til fortsatt å kunne glede deg til ei helt fersk Nytt i Uka hver onsdag, bidra til at vi får fortsette med det vi er så glade for å få gjøre: Lage Nytt i Uka hver uke.

E-avisa vil ligge gratis tilgjengelig på aesby.no fram til 16. januar. Gå inn og prøv da, vel!

Slik ser det ut på pc-en når du kommer inn til e-avisa vår. Foto: Skjermdump fra AESby.no