– Det er veldig spennende. Helt siden 2020, da jeg begynte å ta styrkeløft seriøst, har VM vært et surrealistisk mål jeg har jobbet mot, sier Elias Hanken Fiskerstrand.

For å nå målet om VM, har Elias trent to timer fem dager i uka ved siden av studier. I april i år deltok han på NM, og oppnådde VM-kravet for junior i 83kg-vektklassen med 712,5 kg i kombinerte løft i knebøy, benk og markløft. Det gjorde at han ble tatt ut på juniorlandslaget i styrkeløft, og deretter invitert av IPF (International Powerlifting Federation) til junior VM, som arrangeres i Cluj Napoca i Romania fra 24. august til 3. september.

Der skal Hanken Fiskerstrand delta som junior i 83kg utstyrsfritt styrkeløft og konkurrere i øvelsene knebøy, benk og markløft. Og den VM-uttatte junioren har målsetningene klare.

– Ettersom jeg vant beste løfter for alle vektklasser og aldersgrupper i markløft under NM, er det nok den øvelsen jeg løfter best i. Men målet er å øke rekorden min i alle løft fra NM, samtidig som jeg selvfølgelig vil satse på en pallplassering, enten sammenlagt eller i de individuelle løftene. Det underliggende målet er imidlertid å øke sammenlagttotalen min fra 712,5 kg til å slå norgesrekorden på 733 kg, meddeler Elias Hanken Fiskerstrand.