Forrige sesong ble en kjempesesong for det daværende J15-laget. Den starta med deltakelse i åpningscup i Trondheim, der de innledende kampene ble vunnet komfortabelt, før det ble tap mot det tradisjonelt sterke laget Charlottenlund i semifinalen.

Utover i sesongen deltok Aksla J15 på Okea-cup i Kristiansund, som endte med en suveren 1.-plass etter å ha slått Kristiansund 21–4 i finalen. Laget deltok også på Storhamar cup, der de endte på 2.-plass.

I seriespill meldte Aksla opp to lag i J16-serien - et lag på øverste nivå og et lag på nest øverste nivå.

– Vi ville ha litt mer motstand for vi har stort sett vunnet kampene vi har spilt lokalt mot lag på vår egen alder. Samtidig meldte vi oss inn i J16-serien fordi vi trodde vi hadde en god sjanse der, forteller trener Monica S. Skåravik.

Leverte varene

På tross av at de spilte mot lag som var året eldre, leverte Aksla J15 varene og imponerte stort i TrønderEnergi-serien for J16. På det øverste nivået ble det en sterk 5.-plass, mens på nest øverste nivå stakk Aksla av med 1.-plassen.

– Vi spilte jevnt over gode kamper og klarte oss bra. Vi er et såpass bra lag at vi matcher lagene som er et år eldre og det viste vi. På det øverste nivået havnet vi som sagt på 5.-plass, og de lagene som havnet over oss, var også de lagene vi slet mot, sier Skåravik.

Monica Skaar Skåravik er trener for Aksla J16. Foto: Kristian Moe

Spillere på samling

På de fleste håndballag er det alltid en eller to spillere som utmerker seg som de klare enerne på laget. For Aksla J15 sin del er ikke det helt tilfellet. Skåravik beskriver laget sitt som et jevnt, godt lag med godt samspill og samarbeid, og mener at det er lagets store forse. Likevel har de noen spillere som er et lite hakk bedre enn resten, som blant anna ble tatt ut på ulike samlinger.

Fra J15-laget (nå J16) til Aksla, ble Leah Skåravik, Linnea Veddegjerde og Ingrid Nygaard Eikrem tatt ut på RLM-samlinger - en regional landslagssamling - mens Hedda Larsen Gjørtz og Regine Klauset kom med på samlinger som kalles utfordrer-RLM, som er nivået under en vanlig RLM-samling. I tillegg ble Vilde Skår Klock tatt ut på det som heter SPU-samlinger, eller spillerutviklingssamling, som er samlinger bestående av spillere på samme alder og fra samme område.

– Det var veldig gøy. Jeg fikk også være med på bylagsturnering, der alle regionene samles og spiller turneringsspill. Det var både gøy og lærerikt å se hvordan nivået var og spille mot folk som var veldig gode, sier Leah Skåravik.

Hvordan opplevde dere nivået på RLM og RLN-utfordrersamlingene?

– Når man er på slike samlinger møter man spillere med x-faktor og som er vant med å være den klare eneren. Man ser forskjellen fra oss, som er jevnt gode og veldig samspilte. Generelt sett er nivået høyere enn vi er vant til, men det er ikke avskrekkende høyt. Det er såpass høyt at det er gøy å være der, men ikke så høyt at det er skummelt. Det er gøy å få til bra spill og det er et tempo vi kan nå, sier Linnea Veddegjerde, Hedda Larsen Gjørtz og Regine Klauset samstemte.

Jentene er også klare på at de etter hvert ønsker å satse på håndballen.

– Jeg vil satse, sier Leah Skåravik kontant.

– Vi har lyst, men tar det litt som det kommer, istemmer de fire andre.

Leah Skåravik, Linnea Veddegjerde, Vilde Skår Klock, Hedda Larsen Gjørtz og Regine Klauset var alle innom RLM, RLM-utfordrer eller SPU-samlinger forrige sesong. Det var også Ingrid Nygaard Eikrem, som ikke var til stede da Nytt i Uka snakket med jentene. Foto: Kristian Moe

– Skal tilbake på toppen

Denne sesongen har så smått kommet i gang for Aksla-jentene. Nylig var laget i Trondheim for å kvalifisere seg til Regionserien, men i en overraskende tøff gruppe med Charlottenlund og Rørvik, holdt det akkurat ikke for Aksla J16, som kom på 2.-plass i gruppa, der bare 1.-plassen kvalifiserte seg.

– Det var kjedelig. Vi var uheldige og havnet i en pulje som var en del tøffere enn de andre, så det føles litt ugreit. Vi er lag som absolutt har noe i Regionserien å gjøre, sier Monica S. Skåravik.

Dermed blir det spill i den lokale J16-serien for Aksla denne sesongen. I tillegg opplyser trener Skåravik at de skal prøve å finne på noe lurt for å få flere kamper og tøffere motstand, men hva det blir, er foreløpig uklart. Selv uten spill i Regionserien, tror både hun og jentene at det skal bli en gøy sesong.

– Vi må prøve å finne på noe som gjør at vi får reist litt og spilt mot andre lag. Forhåpentligvis blir det en gøy sesong der vi får møtt litt motstand som vi kanskje ikke har møtt før. Vi skal hvert fall jobbe for å komme oss på toppen igjen, og det skal vi klare for vi er ett av de beste lagene i fylket, sier Monica S. Skåravik, Leah Skåravik, Linnea Veddegjerde, Vilde Skår Klock, Hedda Larsen Gjørtz og Regine Klauset svært målretta.