Det er Hogne Worren og Reidar Mjelde som er stifterne av den nye støtteforeningen. Begge har vært engasjert og involvert i fotballen over lengre tid – Worren som tidligere styreleder i FK Fortuna og Mjelde som nåværende styremedlem i klubben. Sammen har de tatt initiativ til å hjelpe AaFK Fortuna med å ta det neste steget ved å opprette «Tango for To». Worren forteller at dette er noe han har jobbet med siden 2018.

– Da jeg gikk inn som styreleder i 2018, begynte vi å utforme en strategi for klubben. Først måtte vi ble enige med Herd om hvem som skulle bli satsingsklubben, og etter mye fram og tilbake ble vi enige, og kunne begynne jobben opp mot AaFK. Dette er noe jeg ikke helt klarte å legge fra meg, og som jeg hele tida har hatt et ønske om å rendyrke, så vi har brukt en del tid i det siste til å organisere det på en bedre måte slik at det blir riktig, utdyper Hogne Worren.

– Så har ting naturligvis blitt forsinket med hensyn til et par år med Covid. Det å finne rette timingen har også medført at det har tatt tid, legger han til.

Økonomisk bidrag

«Tango for To» er registrert i Brønnøysundregisteret og skal ha et eget styre og egne vedtekter. Foreningen kommer til å jobbe opp mot det sportslige i AaFK Fortuna, og er en lavterskelmodell der næringslivet, private støttespillere eller andre, kan bidra finansielt til klubbens mål ved å betale en kontingent, som vil bli bestemt på et årsmøte.

– I det store og det hele skal «Tango for To» bidra økonomisk til å etablere en bærekraftig klubb i Toppserien for kvinnefotballen på Sunnmøre, sier Worren.

– Kontingenten som betales inn av støttespillerne, går utelukkende til spillerkjøp og utvikling av spillere i klubben og andre jentespillere på Sunnmøre. Da ser vi hovedsakelig på lokale spillere vi ønsker å hente hjem, men om sportslig utvalg og styret i «Tango for To» mener det er riktig, kan pengene også brukes på såkalte krydderspillere, opplyser han videre.

«Tango for To» skal også bidra til at AaFK Fortuna blir en bærekraftig toppserieklubb. Foto: Kristian Moe

Like muligheter

I tillegg til å bidra økonomisk til at AaFK Fortuna skal bli en bærekraftig toppserieklubb, har «Tango for to» en annen svært viktig målsetning. Foreningens aller viktigste mål er nemlig å bidra til like muligheter for alle til å spille toppfotball på Sunnmøre.

– Vi ser at å ha fokus på like muligheter er veldig viktig, og det skulle bare mangle. Det burde egentlig være en selvfølge at jenter har like muligheter som gutter og har samme mulighet til å ha proffdrømmen, men realiteten er noe helt annet. Vi har en god ettervekst av lokale spillere her på Sunnmøre og det er viktig. Det er også derfor vi vil ha de lokale spillerne og talentene tilbake hit, slik at vi får det med like muligheter på plass. De spillerne blir da forbilder som har oppnådd proffdrømmen for de yngre jentene på Sunnmøre. Proffdrømmen skal leve for de yngre jentene uansett hvor man er fra, understreker Hogne Worren.

Hvordan skal dere jobbe for dette?

– Det skal vi gjøre hver dag ved å sette fokus på det og være såpass dyktige at vi legger til rette for at jentene får de beste vilkårene for å utvikle seg videre. Det har med treningstider, proffkontrakter og mye annet. Det koster mye, men dette er en kamp man må ta, og nå legger vi grunnsteinen, sier Worren.

Sparker i gang lørdag

Førstkommende lørdag, før AaFK Fortuna sin hjemmekamp mot Hønefoss, arrangerer «Tango for to» kickoff for å få i gang prosjektet. Der skal Worren og Mjelde presentere sine visjoner for «Tango for To» og styreleder i AaFK Fortuna, Maria Elena Kvalen, skal holde et innlegg om hva som skal til for å bli et topplag. Daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen, kommer for å snakke om kvinnefotball i et nasjonalt perspektiv, mens Ole Gunnar Solskjær gir sine innsikter om kvinnefotballen i et internasjonalt perspektiv, i samtale med Jørgensen. I tillegg skal en representant fra Sparebanken Møre fortelle betydningen av å ha en toppklubb for kvinner på Sunnmøre.

– Som sagt legger vi grunnsteinen nå. Vi forventer ikke en umiddelbar respons. Dette er noe som ikke nødvendigvis vil ha effekt umiddelbart, men over tid. Vi markerer starten på lørdag og det er da jobben begynner, og vi er fullstendig prisgitt at næringslivet responderer positivt, sier Hogne Worren.