550 personer er ventet å innta Ålesunds største kulturhus for å delta på Medi3 sitt gratisarrangement «La oss prate om psykisk helse» på onsdag, for å markere Verdensdagen for psykisk helse, som er tirsdag 10. oktober.

– Det er helt fantastisk! Responsen har vært overveldende og over all forventning. Det ble fullt etter to dager, og det er svært gledelig at så mange ønsker å sette av onsdagskvelden sin til dette viktige temaet, sier markeds- og informasjonsansvarlig i Medi3, Karianne Vadseth.

Flinke fagfolk på programmet

Verdensdagen markeres over hele verden med ulike arrangementer, og Medi3 ønsker å bidra med å skape bevissthet rundt egen psykisk helse, øke kunnskap, forståelse og åpenhet om psykisk helse og skape et meningsfullt møte mellom ulike mennesker. Til «La oss prate om psykisk helse» har de samlet flinke fagfolk til å gi påfyll av god kunnskap og verktøy til å styrke egen mentale helse.

Arild Kvamme fra Mental Helse Ålesund kommer for å snakke om at alle har en psykisk helse og viktigheten av årets tema «Vi trenger å høre til - #lagplass», mens psykolog Frode Thuen skal i foredraget «God relasjonshelse er lik god psykisk helse» prate om hvordan man kan skape gode og trygge relasjoner, både hjemme, på skolen og på jobb. I tillegg skal mentaltrener Barbro Sæta gi konkrete verktøy innen mental trening og inspirere til refleksjon og trening på nettopp dette, mens Turid Rødset fra Medi3 Bedriftshelsetjeneste skal snakke om den psykisk helsefremmende arbeidsplassen.

Arrangementet avsluttes med en panelsamtale der «24-timersmenneske – en balansekunst» er tema. Panelet i denne samtalen vil bestå av professor i psykologi, Frode Thuen, mentaltrener Barbro Sæta, daglig (g)leder i NExTdigital, innovasjonstolk og forsker, Kine Berild Norheim, HMS-rådgiver og sykepleier i Medi3, Turid Rødset, og psykologispesialist i Medi3, Nina Lervik.

Representanter fra Mental Helse og Fontenehuset skal også ha stand som kan besøkes gjennom hele kvelden.

– Vi har markert verdensdagen for psykisk helse i flere år og har hatt arrangementer i forbindelse med dagen. Dette handler om den psykiske folkehelsa og det er utrolig viktig å sette det på dagsorden, understreker Karianne Vadseth.