Tilbudet startet opp som en del av tiltaket «Tilbake til idretten», som ble satt i gang etter koronapandemien grunnet stort frafall i medlems- og aktivitetstall. Spjelkavik Drillklubb var blant klubbene som merket en nedgang i medlemstallene etter pandemien, og startet opp Høstdrill i 2021 for å få barna tilbake til idretten.

I år er det tredje gangen drillklubben arrangerer gratistilbudet i høstferien, og det er 40 påmeldte barn som koser seg med drill, dans og turn over tre dager i Borgundhallen.

– De to foregående gangene har gått veldig bra, og vi har fått mange nye vennskap på tvers av skoler og aldre. Det er også flere som har funnet interessen for drill og blitt med oss videre, så vi har bare positive opplevelser med opplegget. Hittil virker det også som at barna er positive og fornøyde, sier Victoria Blomvik i Spjelkavik Drillklubb til Nytt i Uka/AESby, da vi var innom Høstdrill mandag.

Flere fikk vist frem imponerende turnferdigheter. Foto: Kristian Moe
Foto: Kristian Moe

Aktivitet og moro

Dagene med Høstdrill er lagt opp slik at barna skal få være i mye aktivitet og ha det moro. Først er det en halvtime med frilek, før barna skal gjennom tre økter der de får prøve seg på drillkombinasjoner, turn og dans. Innimellom øktene er det felles lunsj, felles fruktpause og felleslek.

– Det er det samme opplegget som vi har hatt de to foregående årene, og vi har fått mange positive tilbakemeldinger, så det virker som et opplegg folk trives med. Målet er uansett at barna får oppdage idretten vår, få barna i aktivitet og ha et tilbud å gi dem i høstferien. Så langt har det vært en suksess og vi vil fortsette å arrangere Høstdrill i høstferien fremover, forteller Victoria Blomvik.

Instruktørene var svært hjelpsomme. Foto: Kristian Moe
Foto: Kristian Moe
Foto: Kristian Moe
Konsentrasjonen var på topp under drilløvelsene. Foto: Kristian Moe
Foto: Kristian Moe