– Jeg gleder meg enormt til å treffe spillerne, sa Bobby Gould til AESby fredag ettermiddag. - Det skal også bli kjekt å se hvordan byen har forandret seg siden vi bodde her. Vi skal selvfølgelig ha en lang spasertur i byens gater, og det blir sikkert tid til en tur på Fjelltun og Aksla.

Bobby Gould var ingen hvem som helst da han signerte for AaFK. I løpet av sin karriere som spiss på engelsk toppnivå (nå Premier League) spilte han 188 kamper, og var kjent som en notorisk målscorer. Han debuterte allerede som 16-åring for Coventry City, her scoret han 40 mål på 82 kamper, før han signerte for Arsenal. I 1975 spilte han for West Ham, som det året også spilte vennskapskamp på Aksla stadion mot kretsens beste spillere. Det var for øvrig på banketten etter den kampen at han stiftet sitt første bekjentskap med AaFK-ledelsen.

Etter 1978-sesongen fortsatte han karrieren som manager for flere toppklubber i England. Hans største bragd var da han førte Wimbledon til seier i FA-cupen, 1-0 over Liverpool, i 1988. Bobby Gould, som fylte 76 år i juni, var også landslagssjef for Wales i fire sesonger, fra 1997-2001.