Etter at Vatne Tennfjord Røde Kors Hjelpekorps fikk se og oppleve titan-hjulbåra til Tresfjord hjelpekorps i bruk, har de ønska seg en slik, de også, opplyser hjelpekorpsleder Kjerstin Brautehaug. Det har de nå fått:

– Den hjulbåra vi hadde, var revolusjonerende i si tid, men den var tung og mannskapskrevende når vi skulle ha den med ut i terrenget. Båra som vi har fått nå, veier bare 15 kilo og kan lett deles opp og fordeles i to bæremeiser. Det gjør det mye enklere, særlig i bratte områder, forklarer hun.

Med til båra hører også en såkalt vakuumadrass. Når pasienten er festa til denne, kan hen enkelt heises rett opp i et redningshelikopter.

Prisen på den nye hjulbåra er 86 000 kroner, og i håp om å få finansiert en slik, kontakta Røde Kors-laget lokale bedrifter og søkte på en pott hos Sparebank1 SMN Ålesund. Banken slo til med en gave på hele 75 000 kroner, og sammen med det de hadde fått lokalt, hadde de nok til at båra kunne bestilles.

– Den nye hjulbåra gjør at vi kan komme mye fortere fram til den som trenger hjelp, særlig i ulendt terreng, sier Kjerstin Brautehaug.

Hjulbåra kan enkelt deles opp og settes sammen igjen. Totalvekta er bare 15 kilo. Foto: Vatne Tennfjord Røde Kors Hjelpekorps