– Det er vel femte sommeren min nå, og det blir mer folk for hvert år. Det var selvsagt litt spesielt under covid, men i fjor ble det bedre. Og så har det hvert enda bedre i år, sier daglig leder Sarah Soumilas.

Hun forteller at de utenlandske turistene ofte spør etter mat som de tror er norsk. Særlig etterspurte er kanelsnurrene.

– Kanelsnurrene er vel egentlig ikke typisk norsk, men det er mange som har hørt at våre er veldig gode, så det vil de gjerne ha, smiler hun.

Sarah prøvde seg også en liten periode med en Racoon-avdeling på Moa, men den la hun ned i vinter. Det var det flere årsaker til, sier hun:

Lidenskap for Ålesund sentrum

– Vi var nok ikke på noen ideell plass på Moa, der ved bussterminalen, men om vi hadde holdt på lenge nok, er jeg sikker på at vi hadde fått kundene til å komme. Det var bare det at jeg ikke hadde den samme lidenskapen for å drive på Moa som jeg har her i sentrum. Jeg jobber 15 timer for dagen, sju dager for uka, og da må jeg virkelig brenne for det jeg gjør. Ålesund sentrum er veldig spesielt, og vi holder til i en nydelig bygning her i gågata. Den stemninga setter også kundene våre pris på, forteller Sarah.

Kutter ikke hjørner

I tillegg til den gode stemninga i Ålesund sentrum, er hun klar på at det ikke er noen snarvei til å lykkes:

– Folk kommer til oss fordi de setter pris på en god kopp kaffe om morgenen og at vi ikke kutter hjørner og lager den billigste maten. Vi lager alt med kjærlighet og lidenskap – og vi tar godt imot alle kundene våre. For de er vi genuint glade i!

Om ikke lenge skal hun en tur hjem til Melbourne i Australia. Det kan føre til spennende overraskelser på menyen når hun kommer tilbake:

– Melbourne er en veldig multikulturell by som er kjent for gode kaffe og en rik matkultur med mange gode restauranter og kaffeer. Kanskje finner jeg noe nytt som jeg kan prøve på menyen vår, sier Sarah Soumilas med et stort smil.