– Dette var langt unna det jeg hadde håpet på. Etter en litt rotete start synes jeg at vi fikk festet et ok grep på kampen, og de siste 15 minuttene inn mot pause er ganske bra. Vi skaper ikke noe, men vi får opp balltempoet og styrer kampen inn mot pause. I andre omgang har vi en god periode på 1–1, der jeg er ganske sikker på at vi kommer til å vinne kampen. Da virker Grand Bodø litt sluttkjørte, og vi fikk et voldsomt momentum. Men vi er sløve på et langt innkast og det tok knekken på kampen for vår del, sier AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo etter kampen.

Han mener også at det ikke var ufortjent at Grand Bodø vant etter prestasjonen de leverte, samtidig som at AaFK Fortuna var langt under pari.

– Grand Bodø har et par bra muligheter i tillegg til scoringene. Men hvis vi presterer som i dag og det er dette nivået vi ligger på, kan vi bare skrinlegge planene om opprykk, mener Fagermo.

Lite stemte

Oppgjøret i Nordlandshallen startet relativt jevnt uten veldig mange sjanser. Åpningen var jevnspilt, der begge lag hadde ballen ganske likt. AaFK Fortuna slet med å få opp tempoet i spillet sitt mot et Grand Bodø-lag som gjorde det vanskelig for dem med sin kompakte tilnærming.

Hjemmelaget var imidlertid ikke ufarlige offensivt. Først hadde de et skudd fra distanse som gikk rett på Michaela Moran, før de etter 16 minutter tok ledelsen. Anna Johansen vendte snuten mot gjestenes mål og fant Marthe Hansen. Sistnevnte gjorde ingen feil og fikk plassert inn 1–0 utenfor Moran’s rekkevidde.

Grand Bodø fortsatte sin aggressive og tøffe stil etter ledermålet, og fortsatte å skape trøbbel for AaFK Fortuna. De var også nære ved å doble ledelsen ved et par anledninger, blant anna etter å ha vunnet ballen høyt i banen, men heldigvis for AaFK Fortuna fikk Helle Olsen Rindal og Mette Muri blokkert avslutningene. I tillegg var Grand Bodø nære på et hjørnespark, men Moran reddet.

Spillemessig overtak

Offensivt var det lite som stemte for AaFK Fortuna. Vertene gjorde hadde god kontroll på de offensive essene, og hindret angrepsvante sunnmøringer i å skape en eneste stor målsjanse.

Etter hvert fikk AaFK Fortuna hevet seg og fikk presset Grand Bodø mer bakover. De helt store farlighetene uteble, selv om gjestene fikk en del cornere. Inn mot pause var det AaFK Fortuna som hadde overtaket og fikk til slutt uttelling på sin aller første målsjanse. Agata Drozdzik slo et presist innlegg og fant pannebrasken til Guro Hammer Røn, som utlignet med første omgangens siste touch.

To baklengs siste 10

De første minuttene etter pause var ganske like som de første 20 minuttene. AaFK Fortuna slet, mens Grand Bodø fikk et lite trykk mot bortelagets mål, dog uten å skape det helt store.

Men som i første omgang, hevet AaFK Fortuna seg etter litt og hadde et par ganske brukbare sjanser. Både Nora Harnes Håheim og Ingeborg Skretting hadde gode skuddforsøk fra distanse, men Sydney Martinez slo det første til corner, mens det andre gikk like over mål.

Grand Bodø hadde også tendenser til noen småskumle sjanser, men klarte ikke å sette Michaela Moran på de helt store prøvene.

AaFK Fortuna jaktet et ledermål, men ble straffet på et langt innkast ti minutter før slutt. Gjestenes forsvar fikk ikke klarert unna skikkelig, og Kristina Brudvik kunne bredside inn 2–1 til Grand Bodø.

Dermed startet en desperat jakt på et utligningsmål for AaFK Fortuna, men istedenfor utligning, punkterte Grand Bodø kampen på overtid ved Anna Johansen.

Med Kolbotns tap mot Øvrevoll Hosle på lørdag, økte ikke avstanden opp til serielederen, men AaFK Fortuna misbrukte en verdifull mulighet til å ta innpå.