– Det måtte gjøres. Bygget er fra 50-tallet og er helt utslitt. Nå blir det lysere, triveligere og mer opp til dagens standard, sier daglig leder Arnt Egil Stadsnes.

Foto: Kristian Moe

Full utskiftning

Han forteller at ombyggingen har vært planlagt lenge, men at ting har tatt tid fordi det aldri har passet. Men nå var tida inne, og det passet med å få tak i elektrikere, taktekkere og gulvleggere. Dermed hev de seg rundt og foretar en totalrenovering av butikkens eldste bygg.

– Alt skal bli nytt. Vi kommer til å skifte gulv, tak og vindu og får helt ny ventilasjon. Det er Ildstedet som skal inn der, og vi skal bygge en helt ny ovnsutstilling, forteller Stadsnes.

Det eldste bygget i butikken til Johan R. Sunde er under full oppussing. Foto: Kristian Moe

Langvarig prosjekt

Prosjektet med å pusse opp og bygge om Johan R. Sunde har vært langvarig. Ifølge Stadsnes har det vært oppussingsaktivitet siden 2000, men det har aldri blitt ferdig. Ting har tatt tid, men nå ser det ut til å bli en ende på det hele. Tidligere ble nybygget pusset opp, fikk ny ventilasjon og alt annet nytt, mens gamlebygget har stått igjen. Avdelingen der kommer til å bli stengt i to uker, men Stadsnes opplyser at det ikke blir altfor lenge til før de håper å være ferdig.

– Målet er å bli ferdig med gamlebygget til midten av mai. Det håper vi å få til. Det har vært en lang prosess, men når alt blir nytt så blir det bra, sier han.

– Hvordan kommer kundene deres til å merke ombyggingen?

– Det kommer til å bli en ryddigere butikk hvor det blir lettere å finne frem. Det blir lysere, triveligere og mer moderne. Jeg tror kundene våre kommer til å se positivt på dette, avslutter Arnt Egil Stadsnes.