I dette området er det den nye gapahuken skal bygges. Foto: Borgund videregåande skole

Det er Emblemsandens Venner som står bak prosjektet og har søkt midler om å få realisert gapahuken.

– Vi har fått støtte fra Kjell Holm, Teft og Indre Borgund Bydelsutvalg for å kunne bygge gapahuken, sier Bjørn Vidar Sæter i Emblemsandens Venner.

– Siste årene har vi også fått satt opp benker og bålplasser på fem forskjellige områder, og nå gleder vi oss til å få opp en gapahuk. Vi har også søkt om, og fått godkjent, å sette opp et stupebrett på berga, forteller han.

Emblemsanden Venner tok kontakt med skolen for å gi dem mulighet til å sette opp gapahuken som et skole-prosjekt.

– For elevenes del er det viktig at de får oppgaver som er reelle, der de får være med på prosessen fra begynnelse til slutt, sier faglærer Kenneth Iversen.

Viktig at alt plasseres der det skal. Foto: Borgund videregåande skole

Her får de være med i alle aspekter av byggfaget, fra planlegging, tegninger, dimensjonering av fundament, mengder betong, osv. Selve gapahuken er et prefabrikkert byggesett, men det er elevene som skal sette det opp. Grunnarbeidet ble utført i vinterferien, og sist uke var elevene i full gang med forskaling av fundament.

– Vi håper å være ferdig med fundament og klar til støping i løpet av et par uker, men det er jo også litt væravhengig, sier Iversen.

Når fundamenter er støpt, begynner byggingen av selve Gapahuken. De kan ikke si helt når alt vil stå ferdig, men det blir i alle fall før sommeren, forteller Kenneth Iversen.

Foto: Borgund videregåande skole