Ingen har så langt i år omkommet i branner i vårt distrikt. På landsbasis er det 18 brann-døde ved inngangen til oktober, noe som er usedvanlig lavt.

– Det tyder på at det forebyggende arbeidet har effekt. Men kunnskap er ferskvare. Jo lenger fremme i hodet dette ligger, jo større er sjansen for at man tar de riktige valgene i en nødssituasjon, sier Arnold Rørstad.

Hjemmet må bli et tryggere sted

I gjennomsnitt dør rundt 40 personer i brann hvert år i Norge. Personer over 70 år har fire til fem ganger høyere risiko for å omkomme sammenlignet med resten av befolkningen.

– Det er viktig å forebygge brann i eget hjem, sier Elisabeth Haugsbø Sætre, leder i Aalesund Sanitetsforening. Hun engasjerer seg for at færre i risikogruppen skal rammes av brann.

Trygghetstreffet i Ålesund

Ved å arrangere sosiale og hyggelig treff for eldre hjemmeboende, er målet at flere er bedre forberedt på hva som kan skje og at flere liv skal bli spart.

– Det skal være i alt sju Trygghetstreff i vårt fylke denne høsten, som en del av en nasjonal satsning fra Sanitetskvinnene. Treffene er et samarbeid mellom lokale sanitetsforeninger og lokale brannvesenet. Onsdag 25. oktober arrangeres det trygghetstreff på Sanitetssenteret.