Og presis kan kanskje også brukes for å beskrive dette prosjektet. I alle fall om vi skal tro veisjef og tidligere prosjektleder for Bypakke Ålesund, Torbjørn Vatnehol - og det skal vi jo.

– Det som er kjekt å kunne si, at i tillegg til at her har blitt veldig fint, så har vi også klart å holde alle de tidsfrister vi har lovet for denne delen av prosjektet, sa han da han åpnet markeringen.

Tirsdag ble det servert fylkeskommunal kake i forbindelse med åpningen av Korsegata. Foto: Kåre Stig Nøstdal

Han ga ros til alle de involverte, både for å ha holdt tidsfristene og for et grundig og nøye utført arbeid.

– Samtidig vil jeg også gi ros til de næringsdrivende i området, som har utvist stor forståelse og tålmodighet gjennom anleggsperioden, sa han.

Han påpekte at dette først og fremst er et arbeid med nytt kollektivknutepunkt, men også et prosjekt som har til hensikt å gjøre det triveligere og tryggere å ferdes og å oppholde seg i Ålesund sentrum.

– I dag er det kun ei litt forsiktig markering med kake, men jeg lover ei større feiring når hele prosjektet står ferdig litt senere i år, sa Torbjørn Vatnehol.

Det er nok ikke så mange som er uenige i at dette har blitt ei langt triveligere gata etter opprustingen. Foto: Kåre Stig Nøstdal