Fem år etter at Silje Lee Knutsen solgte sin første brunost-is, har hun nå åpna utsalg ytterst i Tollbugata. Det er Storfjord Iskrem sitt første egne utsalg:

– Tidligere har vi bare solgt til dagligvarebutikker og ulike nisjeutsalg, så det er veldig kjekt å få åpne vår egen butikk nå. Jeg føler meg også sikker på at dette er en veldig god plassering, med Stuen, Baker Walderhaug og T2 som nærmeste naboer, sier Silje.

Lages i Stordal

Hele produksjonen til Storfjord Iskrem lages i Stordal. De første åra foregikk det over 177 kvadratmeter, men for to år siden fikk Silje hele tusen kvadratmeter til rådighet for å lage sine særprega iskremer og sorbeter.

Om bakgrunnen for at hun starta med iskrem – og da i første omgang brunost-is – har hun dette å fortelle:

Det starta med brunost-is, og nå har Silje også utvikla en brunost-softis! Men selvsagt byr hun på en rekke andre spennende smaker også, både av geitemelk-basert is og frukt- og bær-sorbeter. Foto: Kenneth Kamp

Frokost-karamell

– I oppveksten så jeg alltid på brunost som et slags karamell-godteri som vi spiste til frokost! I voksen alder merka jeg meg at det var to ting som turistene i Norge er ville etter: brunost og omega 3! Så hadde jeg lyst å prøve lage noe helt nytt, og da ble det brunost-is. Og det selv om jeg aldri hadde laga is før!

Lokale råvarer

Men med stor kjærlighet til håndverket og i all hovedsak gode, lokale råvarer er det etter hvert mange som har blitt glad i isen fra Storfjord Iskrem. Geitemelka hun bruker til all iskremen hun lager, kommer for eksempel fra sju-åtte ulike lokale geitebønder. Bæra og frukta hun bruker i sorbetene er også i all hovedsak lokal, som for eksempel de økologiske epla fra Skarbø gård. Og selvsagt finnes det ikke spor av tilsetningsstoffer i isen hennes.

Og et hjertesukk til slutt

– Så snart huseieren har fått godkjent bruksendring fra butikk til serveringssted, kommer vi til å sette fram stoler og bord og gjøre det ordentlig trivelig her. Men det kan ta litt tid: Foreløpig har huseieren venta på kommunen i to og en halv måned, og etter det jeg har hørt, kan det visst ta seks måneder eller enda lenger tid. Og i verste fall blir ikke søknaden godkjent engang ..., sier Silje Lee Knutsen.