Det er Mockingbirds og Vokalgruppa Flyt som inviterer til førjulskonsert, med kjente og ukjente sanger i a Capella versjon.

– Vi har lyst til å tilby noe annet enn de store julekonsertene, skape musikk en annen plass enn i tradisjonelle konsertlokaler, forteller Turid Skjelten.

Skjelten er leder i Mockingbirds, en vokalgruppe med sju kvinner som har sitt utgangspunkt i Haram, men som de siste årene har utvidet nedslagsfeltet sitt. I tillegg til tradisjonelle konserter har de i mange år hatt gratiskonserter på små og uventede steder som for eksempel Lepsøyrevet fyr, i en hage på Hildre og som uventede gjester i forskjellige private fødselsdagsselskap.

For ett og et halvt år siden hadde Mockingbirds et samarbeid med Vokalgruppa Flyt i foajeen ved Parken kulturhus. Vokalgruppa Flyt har sitt utspring i Ålesund og består av fem kvinner. Men til denne konserten har de fått med to mannlige gjester på noen av sangene.

– Det var en god opplevelse å ha konsert sammen med Mockingbirds. Derfor ble vi vilt begeistret da Mockingbirds presenterte ideen om felles konsert i lokalene ved E3, sier Elise Gjærde som er leder i Vokalgruppa Flyt.

Gratis med reservasjon

– Lokalet har begrenset kapasitet derfor vil vi kjøre samme konserten tre ganger: klokken 18.00, 19.00 og 20.00, forteller de to.

Konsertene er gratis, men pågangen har vært stor og man må reservere plass om man ønsker å få med seg dette.

Mockingbirds Foto: Pressefoto
Flyt Foto: Pressefoto