– Kampen sett under ett er at alle lys er fullstendig slått av de første 25 minuttene. Da var det trist å se at vi ikke ville mer. Så er avslutningen av første omgang helt ok og andre omgang er ganske bra. Vi skaper en god del sjanser og har bra trøkk på dem, før de får et mål ut av intet. Da vi kom tilbake på 3–3 var jeg helt sikker på at vi kom til å vinne. Men man merket veldig tydelig at det er siste kamp og sesongen var over for vår del. Det merket man på alle, sier AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo.

Før kampen ønsket AaFK Fortuna-treneren å se at laget hans scorte mål, noe de ikke hadde klart i de fire foregående kampene. Mot Øvrevoll Hosle ble det tre scoringer rett vei, men det holdt likevel ikke til seier.

– Artig med Sofie (Riis) som har hatt ambisjoner for seg selv med tanke på offensive dødballer. Hun har vært irritert på seg selv over at hun ikke har klart å gjøre mer, men i dag scorer hun to. Artig for hennes del og for oss som scorer to mål på dødball, for det har vi scoret for lite på. Tapet tar jeg ikke så tungt, og jeg er glad for at vi scorer tre mål, avslutter han.

Svak start

Sesongavslutningen mot Øvrevoll Hosle hadde ingenting å si for tabellplasseringen for noen av lagene. Det merket man i innledningen på AaFK Fortuna, som startet kampen usedvanlig svakt. Gjestene ville mer, trykket til og satte hjemmelaget under press fra start av.

Øvrevoll Hosle klarte imidlertid ikke å skape de helt store sjansene i begynnelsen, på tross av initiativet. Men like før kvarteret var spilt fikk bortelaget betalt for overtaket. Nadia Pinto fikk avsluttet mot lengste hjørne, men Bendicte Lund Berge reddet. Returen havnet derimot hos Estella Turflinger på to meter, som enkelt kunne sende Øvrevoll Hosle foran.

Noen minutter senere kom også 2–0-scoringen. Gjestene fikk corner som ble slått presist inn i feltet. Der inne ventet Mari Løyland Vassanyi som økte ledelsen med et sikkert hodestøt fra kort hold.

Overtok initiativet

0–2-målet ble et lite spark i baken for AaFK Fortuna, som hevet seg betraktelig etter dette. Bare tre minutter etter å ha havnet bakpå med to mål, fikk tangotrøyene nytt håp da Hanna Bråten Gravem reduserte med en vakker volleyscoring.

Like før halvtimen var målscorer Bråten Gravem frempå igjen etter et innlegg fra Agata Drozdzik, men denne gangen klarte ikke spissen å sette avslutningen mellom stengene.

Inn mot pause fortsatte hjemmelaget å jakte utligning, men omgangen ebbet ut med 2–1-ledelse til Øvrevoll Hosle.

Sofie Riis scorte to mål på dødball, men AaFK Fortuna endte likevel opp med å tape 3–4. Foto: Kristian Moe

Nytt baklengsmål

Etter pause fikk Maria Herdel Pedersen en god sjanse etter noen få minutter, men den harde avslutningen gikk rett på Una Langkås i Øvrevoll Hosle-målet.

Ellers var starten på andre omgang ganske rolig, men like før timen var spilt, la Nadia Pinto på til 3–1 for gjestene. Spissen ble spilt gjennom og satte trillet ballen forbi Benedicte Lund Berge og bort i lengste hjørne.

Opphenting til ingen nytte

Da så det tøft ut for AaFK Fortuna å komme tilbake, men vertene tok fullstendig over kampen og fikk raskt en kjempesjanse til å redusere. Hanna Bråten Gravem kom først på et innlegg, men avslutningen gikk like utenfor.

Men AaFK Fortuna skulle få reduseringen sin. Drøye 20 minutter før slutt slo Ingeborg Lye Skretting en presis corner. Inne foran mål ble det litt kaos og klabb og babb, før midtstopper Sofie Riis fikk tuppet ballen over målstreken og blåste nytt liv i kampen.

Den danske midtstopperen ga seg ikke med den ene scoringen. 10 minutter senere raget hun høyest på nok en presis corner fra Lye Skretting, og stanget inn utligningen for AaFK Fortuna.

Dermed startet jakten på et vinnermål for hjemmelaget, som fikk en ny god sjanse ved Nora Harnes Håheim, men skuddet ble reddet av keeper.

Istedenfor var det gjestene som skulle få scoringen. Ida Hasselgård ladet skuddfoten fra distanse og fyrte av et vakkert skudd i lengste hjørne bak en sjanseløs Lund Berge.

På tross av gode sjanser på overtid ved både Tea Lode og Madelen Eid, klarte ikke AaFK Fortuna å utligne igjen og avsluttet dermed sesongen med 3–4-tap mot Øvrevoll Hosle.