De siste ukene har vi hatt mye vær på våre kanter. Det var derfor med en viss spenning vi tok fatt på ringerunden for å få en siste oppdatering på forholda ved skisentra, noen dager før vinterferien starter.

Fjellsætra

Sunnmørsalpane skiarena på Fjellsætra kunne mandag fortelle at alle løypetraseer var åpne, og at det var godt med tråkka langrennsløyper.

– Vi har i år klart å holde åpent siden midten av desember, og til helga meldes det i tillegg om nysnø her oppe. Vi regner med ei knakeandes fin vinterferieuke med gode muligheter for skiglede, fortalte styreleder Tore Utgård.

Også i år blir det arrangert jibbecamp for barn og ungdom ved skisenteret.

Fjellsætra Foto: Norleif Tafjord

Stranda

Ifølge ålesundere med hytte på Strandafjellet, skal det ved Strandafjellet skisenter ha vært produsert så mye snø i løpet av vinteren, at feholda i bakkene der oppe skal være gode.

Stordal

På Arena Overøye har det regna en del de siste dagene, men det er fortsatt mulig å stå på ski i alpinbakken.

– Det er jo meldt kaldere og snø til helga, så vi setter vår lit til at det skal bidra til å gi oss ei slik vinterferieuka som vi håper på, sa Rune Støverstein ved Arena Overøye.

Lørdag skrev Stordal idrettslag - Fjellservice på sine Facebook sider, at de hadde forsøkt, men ikke lykkes med å tråkke gode langrennsløyper. De setter også sin lit til at snø i helga skal gjøre det mulig å få dette til i løpet av noen dager.

Bjorli

På Bjorli meldes det om greit med snø i de fleste av alpinløypen, men også der har man slitt noe med mildværet i vinter.

– Det har vært nok kuldegrader til at vi har fått produsert så mye snø at de fleste av traseene er åpne, men bare deler av parken. Jeg var en tur på toppen i går, og da regnet det faktisk også der oppe, så fjellheisa vår står for øyeblikket, fortalte Stian Amundsen ved Bjorli skisenter.

Han kunne fortelle at løypelaget hadde kjørt opp en del langrennsløyper også denne helga, og han mente på at det for øyeblikket var greie langrennsforhold. Ifølge yr.no, skal gradestokken krype en del nedover der oppe, og nærme seg null også på dagtid, inn mot helga.

Hornindal skisenter

Hornindal skisenter

Ved Hornindal skisenter kunne man tirsdag melde om helt greie forhold i bakken, og at alle løyper var åpne.

– Vi har egentlig kommet oss greit gjennom ruskeværet som var sist uke. Vi har fått lagt en såpass god såle at forholdene ligger godt til rette for skikjøring, fortalte Amund Sverre Tomasgard, driftsleder ved anlegget.

Stryn

Stryn vinterskisenter kunne mandag ettermiddag melde om at alle trekkene gikk og at de tirsdag skulle i gang med å bygge park.

– Det er helt greit med snø her nede, og i øverste del av Steindalen har vi ca. to meter, fortalte Frode Brisksdal, og legger over hodet ikke skjul på at alle Sunnmøringer er hjertelig velkommen nedover.