– Det er alltid mye spenning knyttet til den første konkurransen fordi dette er premiere på alle de nye koreografiene, og vi vet aldri hva vi kan forvente fra de andre deltakende klubbene. Men alt i alt var det mange sterke prestasjoner fra våre utøvere og det vises igjen i resultatene, sier sportslig leder i Ålesund Sportsdrill, Kristina Nøstdahl Haugsbø.

Leah Hansen Nygård tok gull i klassen freestyle junior individuell elite. Foto: Jon Forberg

Medaljedryss

Konkurransen ble avholdt 20. - 22. januar, og var den første av fire uttakskonkurranser i Freestyle Event. Dette er den grenen av sportsdrill der kombinasjonen av dans, turn og drill er det viktige, og er eventet Ålesund Sportsdrill har hatt størst fokus på, ifølge Nøstdahl Haugsbø.

I årets første konkurranse stilte Ålesund Sportsdrill med rundt 40 konkurranseutøvere i alle aldersklasser og level. Noen av utøverne som stilte konkurrerte for første gang, mens andre var erfarne konkurranseutøvere fra junior og seniornivå. Til slutt tok Ålesund Sportsdrill med seg totalt 9 gull, 3 sølv og 4 bronsemedaljer, derav 5 av medaljene kom i eliteklassene.

– Dette lover svært godt for kommende sesong, sier en fornøyd Kristina Nøstdahl Haugsbø.

Viktig konkurranse

De gode resultatene som Ålesund Sportsdrill oppnådde i den første konkurransen i 2023, hadde også mye å si for sesongen videre. I en tidligere artikkel i Nytt i Uka/AESby, fortalte Nøstdahl Haugsbø at sesongens store mål for Ålesund Sportsdrill er å få flere kvalifiseringer I Freestyle Event til sommerens EM. Ettersom denne konkurransen var gjeldende for EM-rankingen var gode resultater og sterke prestasjoner svært viktig.

– Konkurransen var veldig viktig. Den viste oss hvor vi ligger an i forhold til andre klubber, og påvirker jentene inn i neste arbeidsperiode. Resultatene og prestasjonene til jentene under dette presset viste at vi virkelig er i rute, jevnt over hele linja, men også hvor vi må inn å jobbe litt ekstra og hvilke endringer vi eventuelt må gjøre for å oppnå målene vi har satt oss. Med målrettet jobbing er målene helt innenfor rekkevidde, mener hun.

Sarah Mauren Florvaag og Leah Hansen Nygård i freestyle junior par elite hvor de tok en knusende gullmedalje. Foto: Aart-Jan van Wijngaarden

– Hva tar du med deg fra denne konkurransen?

– Jeg tar med meg en vilje og motivasjon til å jobbe videre mot målene våre. Jeg er fornøyd med klubbens deltakelse og prestasjoner, men vi kan alltid strekke oss lenger. Derfor skal vi fortsette å jobbe med koreografiene våre, samholdet og det mentale, samt strebe etter å få ut potensialet til hver enkelt utøver, svarer Kristina Nøstdahl Haugsbø.