Hjertelig servert. Foto: Picasa Stolt Mat

Grüne Woche er en av verdens største forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv, med 1400 stands fra 60 forskjellige land. Landbruk- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen, sammen med Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin.

Norges deltakelse skal bidra til å styrke omdømmet for norsk mat og reiseliv, og målet er å fremme samarbeid og nyskaping på tvers av geografiske grenser og næringer. Det var Fjord-Norge og Trøndelag som i år viste frem hva Norge har å by på av mat og drikke.

Delegasjonen fra Fjord-Norge består av utvalgte lokalmat produsenter, kokker fra forskjellige restauranter og alle Statsforvaltere fra Møre og Romsdal, Rogaland og Vestland fylke. Lokalmatprodusentene hadde med seg fisk, kjøtt, speket mat, ost, sider og brennevin, og fra vårt fylke deltok Skarbø Gård, Sider AS, Tingvollsider og Stolt Mat fra Ørskog.

– For oss var det en fantastisk opplevelse å få være med å representere alt det flotte vår del av landet har å by på, forteller Janet Roelofs, daglig leder hos Stolt Mat på Sjøholt.

Grüne Woche har, grunnet covid, hatt et 2-års opphold. Noe man merket godt på besøket i år.

– Nøyaktig antall er ikke kjent enda, men det forventes at messen ble bedre besøkt enn i 2020. Da var rundt 400.000 personer innom. Mange av de besøkende hadde tidligere besøkt Norge, mens flere hadde landet på sin ønskeliste. Det ble spurt flittig etter severdigheter, eller hvor produsentene holdt til. Det kan derfor bli flere tyskere på Norgesreise kommende sommer, spår Janet Roelofs.

To glade lakser med en som er røykt: Roger Severin Bruland fra NRK og Janet Roelofs. Foto: Picasa Stolt Mat