– Vi fikk en grusom start. De første 15–20 minuttene tror jeg er årsverste. Jeg tror spillerne kjente litt på anledningen med så mange folk på tribunen. Det gjør at vi er nervøse og gjør rare valg som vi normalt sett ikke gjør. Men de siste 25 minuttene av første omgang viser vi kvalitetsforskjellen og får to scoringer. Andre omgang er varierende. Vi bør skape flere målsjanser, men vi vet at når Karna kommer inn, så handler det om å få ballen i bakrom og hun avgjør kampen, som var utrolig deilig for oss og henne, sier AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo etter kampen.

Mot Hønefoss valgte han å starte i 3–4–3 istedenfor den normale 3–5–2-formasjonen som laget vanligvis spiller.

– Vi ville ha Maria (Herdel Pedersen) og Guro (Hammer Røn) nærmere mål og høyere i banen. Vi visste at Hønefoss er temposvake i forsvar, og både Maria og Guro er lynraske. De ville vi ha nærmere Nora (Harnes Håheim), slik at Nora kunne komme på ball og de to andre løpe inn bak. Vi lyktes ikke nok med det, men vi gjør det på målet til Karna, forklarer han.

Grusom start

Oppgjøret mot Hønefoss startet forholdsvis jevnt, der ingen av lagene ba opp til et voldsomt høyt tempo i åpningen. AaFK Fortuna hadde hakket mer ball, men klarte ikke å finne åpningene i gjestenes forsvar.

Tangotrøyene skulle imidlertid få kampens første store sjanse etter en corner. Kaptein Mette Muri vant duellen og fikk sendt av gårde en god heading mot mål, men Hønefoss-keeper Margaux Lægreid fikk avverget etter litt om og men.

Deretter var det Hønefoss som kom inn i en god periode, og trykket AaFK Fortuna lavere i banen. De helt store målsjansene uteble, men etter 18 minutter fikk bortelaget spilt seg gjennom AaFK Fortuna-forsvaret. Silje Nyhagen fikk avsluttet mot mål, men Michaela Moran reddet. Den amerikanske sisteskansen måtte derimot gi en retur, som Kristin Gumaer var først på, og midtbanespilleren tuppet Hønefoss i ledelsen.

Utlignet med sitt første seriemål

Dermed måtte AaFK Fortuna jakte scoring, og den skulle komme ganske raskt. Bare seks minutter etter gjestenes ledermål, angrep AaFK Fortuna langs sin venstreside og fikk slått inn. Hønefoss klønet det til når de skulle klarere unna, og ballen havnet hos Ingeborg Lye Skretting bak i feltet. Hun viste ingen nåde og banket ballen kontant i nettet bak keeper Lægreid, som var hennes første ligamål for klubben.

– Det var deilig. Jeg har venta lenge nå og vært ganske frustrert over å ikke ha scoret før, men nå satt den endelig, smiler Ingeborg Lye Skretting.

Her setter Ingeborg Lye Skretting inn sitt første seriemål for AaFK Fortuna. Foto: Kristian Moe

Drømmescoring

Utligningen ga AaFK Fortuna blod på tann, og hjemmelaget tok fullstendig over spillemessig. Hønefoss ble trykket bakover av angrepsbølgene til vertene, og etter halvtimen måtte de kapitulere for andre gang. Agata Drozdzik plukket opp ballen på rundt 18 meter, og sendte i vei en kanonkule av et skudd som suste i krysset bak en sjanseløs Hønefoss-keeper, og kampen var snudd.

Inn mot pause skjedde det ikke altfor mye foran målene, selv om det for det meste var AaFK Fortuna som angrep. Målscorer Ingeborg Lye Skretting prøvde skuddfoten fra distanse, mens Nora Harnes Håhiem fikk et godt skudd blokkert.

Det ble derimot ingen flere mål før hvilen og lagene gikk til pause på stillingen 2–1.

Agata Drozdzik vartet opp med en drømmescoring. Foto: Kristian Moe

Punkterte kampen

Andre omgang startet fryktelig rotete fra AaFK Fortuna. Vertene slet med å finne roen i spillet sitt, hadde unødvendig mange balltap og slo vekk ballen flere ganger. Det førte til at Hønefoss tilrev seg initiativet i kampen, og det tok ikke mange minuttene før gjestene fikk en enorm sjanse til å utligne. Silje Nyhagen fikk sjansen fra god posisjon i feltet, men satte ballen like over mål.

Utenom dette skapte ikke Hønefoss veldig mye, selv om AaFK Fortuna fortsatte å slite med sitt eget spill og klarte heller ikke å utnytte de angrepsposisjonene de fikk.

Men kvarteret før slutt klarte de å punktere kampen. Nora Harnes Håheim spilte gjennom innbytter Karna Solskjær, som var hissig i bakrom. Alene gjennom var Solskjær iskald, rundet keeper og trillet inn 3–1 i åpent mål.

Dermed virket kampen ganske avgjort og AaFK Fortuna kunne senke skuldrene og kontrollere inn tre poeng foran et rekordstort publikum på 1324 tilskuere.

1324 publikummere møtte opp på Color Line Stadion for å se AaFK Fortuna mot Hønefoss. Det er ny rekord. Den forrige rekorden ble også satt av AaFK Fortuna tidligere i år mot Grand Bodø. Da var det 1173 tilskuere på stadion. Foto: Kristian Moe