Proaktiv Ålesund startet ved at nåværende daglig leder, Jon Kristian Røsok, og en kompis valgte å forlate en meglerkjede knyttet til bank for å vie tiden sin kunder de skulle selge for. Etter hvert ansatte de Andreas Blindheim som et tilskudd til teamet, men medgründeren til Jon Kristian valgte å søke nye utfordringer. Gjennom hele fjoråret bestod Proaktiv Ålesund av Jon Kristian og Andreas som de to eneste ansatte, men nylig gikk de fra å være to mann til å bli fem personer ved kontoret i Kongens Gate 2.

– Vi har jobbet langt og lenge med å få på plass de riktige folkene. Det var veldig kjekt at Frida, Julianne og Inge hadde lyst til å starte hos oss, sier daglig leder i Proaktiv Ålesund, Jon Kristian Røsok.

Ung, men erfaren gjeng

Gjengen i Proaktiv består av mennesker i sin beste alder, der alle fem er under 30 år eller i begynnelsen av 30-årene. Det er dermed et ungt team, men som likevel har mye erfaring fra eiendomsmegling. Julianne Sørheim har 12 års erfaring, Inge-André Godø har vært eiendomsmegler i sju år, mens Frida Stormyr har jobbet som megler i fem år. Jon Kristian begynner på sitt niende år, mens Andreas Blindheim går inn i sitt tredje.

– Vi har valgt å ansette etablerte meglere som tar med seg en portefølje, og det er alltid en fordel. De kommer fra velrenommerte firmaer, og har med seg verdifull erfaring fra markedet, forklarer Jon Kristian Røsok.

Og at Proaktiv har et ungt team, tror den daglige lederen er en fordel.

– Vi er en ung, men erfaren gjeng. Jeg tror at kombinasjonen av ungt pågangsmot og erfaring gir en god totalpakke, som er veldig viktig, mener han.

Daglig leder i Proaktiv Ålesund, Jon Kristian Røsok. Foto: Kristian Moe

Lever og ånder for byen

De tre nyansettelsene er et tegn på at Proaktiv velger å øke satsingen i Ålesund og regionen rundt, med meglere som har sterk lokal tilknytning.

– Vi lever og ånder for Ålesund. Vi liker byen og alt som er her. I tillegg er Ålesund et spennende marked som har mye å tilføre. Her er stabilt gode priser, lite ytre støy og vi ser at vi har god tillit i markedet, begrunner Røsok.

Det er mange etablerte eiendomsmeglere i Ålesund nå. Hvorfor skal man velge Proaktiv?

– Jeg føler at vi gjør ting på en litt annen måte. Vi bruker mye tid på forberedelsene med tanke på boligene, kundemøter og hvordan vi skal gjøre det på visning, samt i oppfølgingen før, under og etter visning. I tillegg har vi en stilren profil, og vi strekker oss langt for at folk skal få avklaringer så fort som mulig, hevder han.

Målsetning fremover

Foreløpig har ikke Proaktiv konkretisert målsetningen for satsingen sin i Ålesund, i hvert fall har de ikke tallfast noe enda. Men med flere meglere inn i teamet, håper Jon Kristian Røsok at de skal klare å spise til seg en større markedsandel.

– Vi har et ønske om å spise markedsandeler og heve kvaliteten, slik at folk føler at de får en merverdi av å bruke oss. Også tror jeg at godt arbeid vil gjøre at vi vokser, og at vi får fornøyde kunder. Det er vel det som er det primære målet vårt, poengterer han.