– Selv om rekordåret 2021 hadde hele 1,2 millioner registreringer, så er vi like fornøyde med årets resultat, sier daglig leder i Sunnmøre Friluftsråd, Anne Berit Støyva Emblem, og daglig leder i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal, Ola Fremo.

– Vi satt rekord med flere turer i egen kommune enn noen gang før, og vi er ekstra stolte over at deltakerne våre har nådd så mange registreringer i en sesong med så mye regn som i sommer, legger Støyva Emblem til.

Festival for første gang

Ett av høydepunktene fra årets Stikk UT!-sesong var Stikk UT! Festival, som ble arrangert for aller første gang over 11 dager i starten av september. I løpet av festivalen ble det registrert 60 000 ture, som er rekordmange registreringer på litt over ei uke. Sammen med hovedsponsor Sparebanken Møre og andre samarbeidspartnere, arrangerte Friluftsråda også 15 fellesturer for private og bedrifter i hele fylket under tidenes første Stikk UT! Festival.

– Festivalen er en fantastisk måte å feire turgleden i fylket vårt på, og det var spesielt kjekt å se hvor mange bedrifter som tok de ansatte med på tur denne uka. Stikk UT! Festival er kommet for å bli, slår lederne av Friluftsråda fast.

Stikk UT! Bedrift, som er Stikk UT! sitt arbeidsmiljøtiltak, har i år hatt 5456 deltakere fordelt på 318 bedrifter i fylket. Totalt har disse registrert 252 266 turer.

Ålesund på topp

I statistikken som Friluftsråda presenterer i pressemeldingen, kommer det blant anna frem at Ålesund er den kommunen med flest registreringer i årets sesong, etterfulgt av Molde, Kristiansund, Sula og Hustadvika kommune.