Det var natt til 1. desember at Rampenissen dukket opp på flyplassen. I den første rampestreken hadde han fylt toalettet til personellet hos SSP med gullballonger.

– Vi venter spent hver morgen på hva Rampenissen vår har drevet med i nattens mulm og mørke . Alle har blitt veldig glad i han og han blir stadig tilgitt, forteller Angelika Janus og Alina Mingazutdinova.

Slik startet eventyret til Rampenissen på Vigra. Foto: Cathrine Engen

De siste dagene har han laget snøengel i mel på kjøkkenet og satt ut uendelig mange halvfulle kopper med vann. I dag hadde han forsynt seg godt med boller og tatt en bit av hver.

– Vi tror han spiser seg god og mett og ser ut til å trives godt her på Vigra. Men vi er litt redd klærne ikke kommer til å passe til julaften. Vi får legge fram en ekstra genser etter hvert, ler der.

Mange halvfulle kopper med vann var plassert foran døren til kontoret til Cathrine Engen. Foto: Cathrine Engen

Kopp på kopp på kopp

En tidlig morgen når Cathrine Engen hadde bestemt seg for å starte tidlig på jobb ble hun møtt av et hav av halvfulle kopper med vann som var plassert foran døren til kontoret hennes.

– Jeg måtte bare flire - artig denne rampenissen. Selv om jeg måtte bruke litt tid på å rydde opp alle disse koppene så kan en jo ikke gjøre annet enn å smile. Rampenissen skaper mye glede og god stemning, sier Cathrine Engen, avdelingsleder for SSP.

Snøengel-rampenisse. Foto: Cathrine Engen

Tar Rampenissen over flyplassen?

Hittil har han holdt seg blant de ansatte i SSP, men de er redd han nå har startet å bevege seg utover i kioskene og avgangsalen hvor de reisende sitter.

– Ja, her må en bare være på vakt! Det er ikke godt å si hva Rampenissen finner på i dagene framover mot jul, avslutter Angelika Janus og Alina Mingazutdinova med et lurt smil.

Rampenisse godt plassert i «bolle–skuffen» og det holder ikke å bare smake på en. Foto: Cathrine Engen