Egentlig litt uvant å være så sensasjonslysten fra den kanten, men uansett ble meldingen slukt av de fleste riksdekkende aviser. Og naturligvis fulgte også mange andre sosiale medier og nettsteder opp med å spy ut den store nyheten om at Lars Arne Nilsen hadde fått sparken. Hvorfor ingen vurderte sannhetsgehalten på storyen kan en gjerne lure på.

Dermed var AaFK-treneren så godt som hengt og lynsjet lenge før han hadde stått opp fra egen seng. Jeg forsøkte å få kontakt med LAN for å høre hvordan han så på situasjonen, men han svarte ikke på min melding. Verken da eller seinere på dagen.

Greit nok at nyheter skal ut, helst være først også, og alle kan ta en beregnet sjanse for at det kan bli feil. Det har jeg selv opplevd, bare for å ha nevnt det. Men uansett, og uten noen som helst agenda mot mine sportsvenner i Sunnmørsposten, denne LAN-nyheten var ikke noe særlig å skryte av.

Ny nyhet

Noen timer utpå mandagen kom meldingen om at Lars Arne Nilsen fortsetter som AaFK-trener, og at han leder sitt lag i onsdagens bortekamp mot Molde. Gunnar Haagensen bekreftet til Nytt i Uka at LAN fortsatt hadde tillit i spillergruppa. – Vi reiser til Molde for å vinne, svarte styrelederen på en sms mandag ettermiddag.

Likevel ble styret innkalt til krisemøte seinere på kvelden. Etter fire soleklare tap, ingen scoringer og helt i bunnen på tabellen med null poeng og en målforskjell på 0-9 var Gunnar Haagensen helt klar på at noe må gjøres. – En katastrofe, var hans betegnelse på sesongstarten. Men han ønsket ikke å peke ut noen syndebukk. Noe lakonisk sa han at det var på tide for både han og andre i klubben å se seg selv i speilet.

Kort tid før vår deadline var det ikke lekket nyheter fra styrerommet. Ikke vet jeg om de fortsatte å se seg selv i speilet utover kvelden, men for min del kan de gjerne bare stå der å glane. Men spøk til side, det som selvfølgelig er viktig er at styrelederen og hans medspillere løfter alle steiner for å finne veien ut av uføret. Det er hastverk med å få jobben gjort, men jeg håper virkelig at en endelig bestemmelse blir tuftet på reell fornuft, ikke på impuls eller spontanitet.

Usikre tanker

Skal jeg tippe tror jeg at fremtiden for trenerteamet, og kanskje også for den mangeårige sportslig lederen, Bjørn Erik Melland, avhenger mye av hvordan AaFK-spillerne opptrer i de to kommende kamper. Først mot Molde, og deretter hjemme mot Haugesund søndag. Jeg forventer en skikkelig boost fra hele gjengen når de entrer Aker stadion onsdag, noe annet vil være skuffende. Selvfølgelig vil seier i en eller begge kamper være suverent og meget kjærkomment, men tap bør ikke nødvendigvis bety kroken på døra for Lars Arne Nilsen og andre rundt han.

Nå mener jeg at det aller viktigste er at spillerne viser en tydelig fandenivoldsk og brennende vilje for laget, at de er skikkelig på hugget, er aggressive og virkelig gir jernet. Det er det eneste som vil gi håp om at den dårlige trenden kan snu. Spillerne har sagt ja til LAN, da må de sannelig vise at de også mener noe med det.

Klubb-direktør Ronny Stokke er heller ikke helt uskyldig i det som hittil har skjedd, og bør også evalueres av styret. Har han gjort en god nok jobb? Et riktig spørsmål, men han sitter vel relativt trygt enn så lenge. Apropos vilje og stemning. Jeg har nettopp sett Vålerenga tape for Lillestrøm, 3-4. For et fyrverkeri av en kamp, for et fyrverkeri fra elleville supportere, knappe 17.000 av sorten. Det er hva fotball dreier seg om. Jeg sier ikke nei takk til slike opplevelser på Color Line stadion, men foreløpig er vi dessverre et godt stykke unna.

Kommentar

Etter kampen mot Sandefjord skrev jeg på Aesby.no at nå blør klubben vår. Nå blør AaFK. Jeg har fulgt AaFK i årevis. Etter hvert som tiden går er det typisk at vi fortrenger mye av både gode og dårlige kamper, men jeg tror ikke jeg husker feil når jeg påstår at prestasjoner og samhandling så langt i årets sesong er noe av det svakeste jeg har vært sett noensinne.

Mot Sandefjord var vi vitne til flere hodeløse defensive prestasjoner, null og niks av offensiv kvalitet, tafatt og energiløs innsats, lite bevisste taktiske grep fra trenerhold både før og i løpet av kamp, fire baklengsmål og null scoringer i eget favør. Det er ikke annet enn skamfullt, og slik kan vi ikke ha det.

I kveld er det nye muligheter, er det i kveld alt snur? Er det i kveld vi kan hylle AaFK? Å vinne borte mot Molde er ingen umulighet, det har AaFK gjort flere ganger. Derfor er mitt budskap såre enkelt; Denne kampen kan også vinnes, og glem alt snakk om bonuskamp.