Helleborgparken har blitt et særegent parkområde med oppbygde gangstier, hoppesteiner, klatrenett, sjakk- og ludobrett med mer. Det hele har blitt til som et samarbeid mellom Ålesund kommune og utbyggerne av den nye blokken i Øwregata 8, rett nedafor parken – og med kreativ hjelp fra elevene ved Ytre kunstfagskole og Aspøy skole.

Det meste av parken har stått ferdig en god stund, allerede, men noen småting har tatt litt tid å få ferdig.

– På grunn av pandemien har det tatt lengre tid å få parken ferdig enn det vi hadde tenkt, og de siste detaljene har vi først fått på plass helt nylig. Men nå kunne vi endelig ha offisiell åpning, sa prosjektleder Linda Fiskerstrand Sperre i Ålesund kommune.

4.-klassinger fra Aspøya poserer i dissebenken. Foto: Kenneth Kamp
Hans Remmen, leder for kommunedelsutvalget for Hessa, Skarbøvik og Aspøya, holder åpningstale i Helleborgparken. Foto: Kenneth Kamp

Utradisjonelt

Åpninga onsdag formiddag starta med tale ved lederen for kommunedelsutvalget for Hessa, Skarbøvik og Aspøya, Hans Remmen. Han fortalte blant anna om hvor overraska han ble da han første gang så hvor flott parken hadde blitt! Opprinnelig hadde han nemlig sett for seg en helt tradisjonell park, og han kunne ikke helt se hvordan det var mulig å få til i det bratt- og ulendte, ofte våte, grøntområdet. Men løsninga ble altså en utradisjonell park der man i stor grad har tatt vare på den naturlige vegetasjonen.

Etter talen demonstrerte 4.-klassingene fra Aspøya skole ulike måter å bruke parken på, med balanselek og tre-sisten. 4.-klasseeleven Turid fikk klippe snora, og til sist vanka det gratis bolle og sjokolademelk på alle barna.

4. klasse ved Aspøya skole demonstrerer balansekunst. Foto: Kenneth Kamp
4. klasse ved Aspøya skole framfører en ålesundssang. Foto: Kenneth Kamp