Fase to i bygginga av kollektivknutepunktet starter i midten av november. Korsegata og deler av Keiser Wilhelmsgate vil være stengt. Det samme gjelder Posthuskrysset, men det kommer kommer omkjøringsveg langs rutebilstasjonen, melder kommunen i en pressemelding.

Første fase av prosjektet var Korsegata, der det nå nærmer seg ferdigstilling. Anleggsområdet vil da flytes over til Posthuskrysset og deler av Keiser Wilhelms gate, opplyser Torbjørn Vatnehol, som er prosjektleder for Møre og Romsdal fylkeskommune.

Mindre omfattende stenging

Opprinnelig var planen å stenge større deler av Keiser Wilhelms gate over en lengre periode, men man har nå funnet en løsning som reduserer byggetida og der man bare stenger mindre deler av gata om gangen. Da får man også opprettholdt en del av parkeringsplassene i gata.

Posthuskrysset vil bli åpna for trafikk i april, og man vil da kunne kjøre inn i Korsegata.

Hovedformålet med kollektivsatsinga i Bypakke Ålesund er å korte ned reisetida mellom Hessa og Moa. Et kvartal av Keiser Wilhelms gate vil bli kollektivgate, mens Korsegata får busslommer på hver side. Bygatene skal også bli triveligere og mer tilrettelagte for myke trafikanter, går det fram av pressemeldinga.