– Det er et ekstratilbud for alle som går i 7. - 10.-klasse, der de får velge mellom ei eller to ekstratreninger i uka med godt kvalifiserte trenere og et bra opplegg, sier Preben Austnes Lorgen i Spjelkavik IL.

Fra prøve til realitet

Spjelkavik har ikke hatt et lignende tiltak for ungdom tidligere, og ideen om Tretek-akademiet ble tatt opp til diskusjon i styret om det var noe de skulle kjøre i gang med. Deretter gikk de ut med en plan om å få tak i en sponsor som kunne hjelpe, og en plan for opplegget til akademiet. I fjor vinter gjennomførte klubben også en slags prøveversjon.

– Det synes vi gikk bra og hadde cirka 20 påmeldte. Vi ser at vi kan hjelpe de aller ivrigste vi har i klubben med detaljer som er vanskelig å gå gjennom på lagstreninger. Samtidig vil vi gi de som vil trene mest litt ekstra hjelp i hverdagen, forteller Lorgen.

Utsatt start

Tanken er at Tretek-akademiet skal gå hele tiden, men i første omgang er det satt opp frem til sommeren neste år slik at klubben kan evaluere opplegget. Planen var at akademiet skulle ha oppstart mandag 17. oktober, men Lorgen informerer om at det har blitt utsatt et par uker.

– Vi hadde omtrent 20 påmeldte, men det var flere som ga oss beskjed om at de ikke visste om påmeldingsfristen. Derfor har vi valgt å utvide den litt og utsette oppstarten til 31. oktober, men det er ikke noen krise, forklarer han.

– Opplegget kommer til å foregå på anlegget vårt med trenere fra klubben. Hvor mange ressurser vi setter inn avhenger av hvor mange påmeldte det blir, legger han til.

Skal lære av hverandre

Lorgen forteller at Spjelkavik har flere spillere på kretslag og at tilbakemeldingene fra dem etter prøveopplegget i vinter, var at de måtte ha flere slike treninger.

– Kretslagsspillerne våre sa at de hadde fått beskjed om at de tingene vi jobbet med i vinter var viktige å jobbe med, så det vi øvde på hadde faktisk substans, bekrefter han.

Lorgen selv skal være trener under Tretek-akademiet og tror spillerne kommer til å dra nytte av å trene på tvers av kull.

– Det er en stor del av opplegget. De blir kjent med hverandre og trygge på hverandre. I tillegg blir det muligheter å lære fra hverandre og det er noe vi også prøver å få til, opplyser han.

Hva ser du frem til med Tretek-akademiet?

– Jeg ser frem til å jobbe med ei motivert gruppe, og gå i detaljer og jobbe nøye med ulike ting sammen med dem. Jeg opplever spillerne som ydmyke og læringsville, og da er det ekstra motiverende å komme inn som trener. Også ser jeg frem til å bli kjent med spillere i denne aldersgruppen. Det er alltid kjekt å skape en gruppe, poengterer Preben Austnes Lorgen.