Hva gleder du deg mest til på Matfestivalen og Pride?

– Å se resultatet av arbeidet vi har gjort: smilende mennesker og folk som koser seg i byen – og Pride-paraden i regnbuens farger.

Hva er du mest opptatt av nå?

Å gjennomføre Matfestivalen og Pride og bidra til at det blir to vellykka arrangement.

Hva bruker du fritida di på?

Gaming og litt for mye serier – og cosplay; jeg bruker en del tid på å lage kostymer og ta bilder. Og så er jeg veldig glad i å reise.

Hva er den største kulturelle opplevelsen din?

Jeg tror det må ha vært Kiss-konserten i Vallhall – jeg tror det var i 2010 – da jeg stod på første rad og så rett opp på Gene Simmons som stod der med tunga ut. Og Pink på 02 Arena i London i 2012 eller 2013 – og selvsagt Prodigy på Jugendfest for noen år siden og Green Day på Color Line stadion i år.

Hvilken bok ligger på nattbordet?

Jeg holder på med en «teen dream fiction»-bokserie som heter «A Court of Thorns and Roses». Det er klissete tenåringsdrømmeri som jeg bruker til avkobling.

Favorittmusikk?

Det glade 80-tallet og glam metal – gjerne fra 80-tallet, det også. Og ellers rock og pønk generelt. IKKE ballader! De eneste balladene jeg kan høre på, er powerballader – som jo også kommer fra 80-tallet. Favorittartistene mine er Joan Jett og Sex Pistols.

Hva ser du på TV og strømmetjenester?

Jeg ser mange serier og har tilgang på nesten alle strømmetjenestene. Nå i dag gleder jeg meg til å begynne på House of Dragons, som kom i går. Det er en prequel, en forløper, til Game of Thrones, som jeg er veldig glad i. Generelt liker jeg fantasy og sit-coms – og psykologiske thrillere.

Favorittmat?

Spareribs fra Hole! Det er noe helt spesielt med den marineringa der. Jeg spiser dem med kun maiskolber til. Kjenner jeg får vann i munnen av å tenke på det …

Hvilken app ville du ikke klart deg uten?

Instagram. Den bruker jeg mye, både til å legge ut cosplay-bilder og til sosialisering.

Hva er den viktigste politiske saken for deg?

Kampen mot Forskjells-Norge og for likeverd for alle mennesker, uansett legning, kjønn, hudfarge og religion. Og for dyrevelferd og å ta vare på miljøet og naturen.

Er du fornøyd med kollektivtilbudet der du bor?

Nei. Det eneste jeg tror fungerer greit, er tilbudet mellom sentrum og Moa. Ellers er det altfor få avganger, og bussene slutter å gå for tidlig på kvelden. Jeg synes også det er trist at hurtigbåten nå har slutta å gå til Nordøyane. Og så savner jeg tog! Hadde vi hatt toglinje til Oslo og Trondheim, så hadde jeg droppa å fly når jeg skal dit.

Hva er du mest fornøyd med på hjemplassen din?

Sjølukta og naturen. Vi bor i et av verdens fineste naturlandskap. Og så har vi fått en bra konsertscene og et rikt kulturliv ellers. Det gjør det mye mer interessant å bo her.

Hva gjør du om ti år?

Det aner jeg ikke. Jeg prøver helst å leve i øyeblikket og klarer ikke å forestille meg hvordan livet mitt er om ti år.

Hva ville du ha gjort om du fikk ti millioner kroner?

Brukt pengene på reiser og opplevelser verden rundt. Kost meg og nytt livet.

Hva er den beste oppfinnelsen gjennom tidene?

Det må være internettet. Det gir lett tilgang på informasjon, også for mannen i gata. Men det er jo litt ironisk at når folk kan få se akkurat hva de vil, så ender de opp med morsomme kattevideoer …

Hva er ditt favorittreisemål?

London er mitt andre hjem. Der er jeg rundt to ganger i året. Dessuten må jeg ta med New Zealand med Hobbiten- og Ringenes Herre-filmsettet, og Tokyo, som er noe helt eget.

Hva kunne du tenke deg å lære?

Italiensk. Jeg tok et årskurs, men skulle gjerne kunnet mer. Spansk hadde også vært kjekt å kunne. Og å koke potet.

Hva er det mest unødvendige du eier?

Det tror jeg må være en mini-stepmaskin, som står under senga, og som jeg prøver å kvitte meg med på Fb. Jeg hater å trene!

Hva gjør du for miljøet?

Sorterer avfall. Og i en alder av 33 år, har jeg ennå ikke tatt lappen. Og så gir jeg 100 kroner hver måned til Dyrevernalliansen.

Hva er meninga med livet?

Å kjenne på lykken.