– Her i Norge er vi heldige å både ha en helt fantastisk natur og allemannsretten som gjør at vi kan nyte den. Nå håper vi å inspirere enda flere til å finne en friluftsaktivitet som passer for akkurat dem, sier Bente Lier, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Norsk Friluftsliv er paraplyen for de 18 store frivillige friluftsorganisasjonene, og sammen inviterer de nå hele Norge til Friluftslivets uke.

I Møre og Romsdal kan man bli med på alt fra pannekaketur, Stikk ut!-festivaler og Kom deg ut-dagen til fisking og ordførerens tur, går det frem av ei pressemelding.

Viktigere enn noen gang

Den landsdekkende aktivitetsuka har vært en tradisjon hver høst siden 1993. I år kan den dermed skilte med et aldri så lite jubileum.

Norsk Friluftsliv mener de radikale samfunnsendringene som har funnet sted de siste tretti årene, gjør at markeringen er viktigere enn noen gang. – Forskning viser at barn leker mindre ute enn de gjorde før, det er mye mer skjermtid og mer rapportert stress. Naturopplevelser kan bety enormt mye for både den fysiske og psykiske helsa, og vi vet at det å bli tatt med ut i naturen som liten, kan gi mer aktive voksne, sier Lier.